UFC

O‘Malley nagrađen bonusom za borbu večeri, ček spremili Tuivasa i bivši Soldićev veliki rival

Sean O'Malley i Kris Moutinho
 STACY REVERE/ Afp
Dana White neke je iznenadio odabirom dobitnika bonusa za najbolju borbu UFC 264 priredbe

UFC 264 bila je spektakularna priredba prepuna fantastičnih borbi. To je rečenica iza koje njen potpisnik može u svakom trenutku bez problema stati. Neki koji su na istoj popratili tek možda njenu glavnu borbu to nisu tako vidjeli, ali svatko tko je popratio barem većinu programa mogao je biti zadovoljan.

A posebno zadovoljni nakon iste bit će četvorica boraca koji su zbog svojih izvedbi nagrađeni ovog puta povećanim bonusima. UFC ih je digao s 50 tisuća na 75 tisuća, a jedan od onih koji je već prije same borbe najavio da će ta svota biti njegova bio je Sean O'Malley. I sve popularniji UFC-ov bantamaš bio je u pravu.

Ipak, neki se možda neće složiti s tim što su O'Malley i njegov protivnik Kris Moutinho nagrađeni bonusom za borbu večeri. Posebno dok su se na ovom istom "cardu" borili Michel Pereira i Niko Price. Borba je, unatoč tome što je bila uzbudljiva i što je viđeno puno akcije, možda ipak bila previše jednostrana da bi njeni sudionici bili nagrađeni dodatnim honorarom. Dana White je svoju odluku obrazložio time što je Moutinho borbu prihvatio prije samo 11 dana te što je izdržao gotovo do samog kraja borbe, prezentirajući time veliku želju.

image
STACY REVERE/ Afp

S druge strane, neki će i dalje vjerovati kako je samo htio nagraditi O'Malleya, kojem je ovo tako peti bonus u sedam dosadašnjih UFC nastupa. Ujedno i šesta pobjeda te će promocija sigurno nastaviti s njegovim građenjem. O'Malley je nevjerojatno maštovit i atraktivan borac, no mnogi fanovi uzeli su ga na zub, velikim dijelom upravo zbog te simpatije kakvu promocija gaju prema njemu i nju ne sakrivaju.

Na druga dva bonusa nije bilo prigovora. Prvi je pripao Taiju Tuivasu za nokaut protiv Grega Hardyja, izveden u trenucima dok se nalazio uzdrman udarcem protivnika. Hardy se zaletio dovršiti borbu, a Tuivasa ga je dočekao i spremio svoj drugi bonus, prvi još od debija u studenom 2017. godine.

image
STACY RSTACY REVERE/ AfpEVERE Afp

Bonusom od 75 tisuća dolara nagrađen je i Dricus Du Plessis. Bivši KSW-ov prvak te svojevremeno veliki rival Roberta Soldića (svaki po jedna pobjeda) možda je zakinut za bonus u svojoj prvoj UFC borbi, kad je u prvoj rundi nokautirao Markusa Pereza. No, ovog puta mu je vraćeno, budući da je u konkurenciji sjajnih Irene Aldane i Zhalgasa Zhumagulova bonus ipak pripao njemu. Trevina Giles riješio je "one punch" tehnikom.

Linker
19. svibanj 2024 09:04