UFC

Objavljene osvježene UFC ljestvice, Kamaru Usman preskočio Stipu Miočića

Kamaru Usman
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC 258 donio je nekoliko zanimljivih promjena na službenim UFC-ovim izazivačkim ljestvicama

Pobjeda nad Gilbertom Burnsom te ujedno treća uzastopna obrana titule UFC prvaka velter kategorije, donijela je Kamaruu Usmanu pomak na pound-for-pound ljestvici. Samo par dana nakon što je istu ljestvicu kritizirao na UFC 258 konferenciji za medije, iza sebe je ostavio Stipu Miočića te je po tome četvrti najbolji MMA borac svijeta, neovisno o kategoriji. Ispred njega se nalaze Khabib Nurmagomedov, Jon Jones i Israel Adesanya. Miočić je tako pred borbu s Francisom Ngannoum pao na peto mjesto.

Još neki borci ili borkinje koji su nastupili na UFC 258 priredbi doživjeli su pomake. Kelvin Gastelum preskočio je Uriaha Halla pa tako više nije deveti nego osmi borac ljestvice srednje kategorije, dok je njegov protivnik Ian Heinisch ispao s iste te je nova akvizicija ljestvice postao Sean Strickland.

Unatoč impresivnoj predstavi i pobjedi nad Dhiegom Limom, Belal Muhammad nije se pomakao niti jednu poziciju te je i dalje 13. borac ljestvice velter kategorije. Mnogi smatraju kako bi trebao biti i bolji, budući da mu je ova pobjeda ujedno bila osma u posljednjih devet borbi, no to samo dokazuje kolika je trenutna koncentracija kvalitete u vrhu veltera.

Najznačajnija promjena dogodila se na ljestvici ženske muha kategorije. Alexa Grasso i Maycee Barber doslovno su zamijenile pozicije. Tako je Meksikanka sad na desetom mjestu, dok je Barber pala na 15. te će već u idućoj borbi morati braniti svoj status rangirane borkinje. Ne tako davno Barber je imala ambiciju postati najmlađa prvakinja u UFC povijesti, ali sad ipak treba razmišljati prije svega o tome kako u idućem nastupu izbjeći treći poraz u nizu.

Sve ljestvice možete pogledati OVDJE.

Linker
24. travanj 2024 17:46