UFC

Oliveira gušenjem završio Poiriera i svima dokazao kako je on pravi prvak

Charles Oliveira

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Početkom treće runde Brazilac je slomio volju svog protivnika i natjerao ga da odustane

U glavnoj borbi UFC 269 priredbe potvrdilo se tko je trenutno najbolji borac lake kategorije na svijetu, a to je Charles Oliveira. Čovjek koji je u Octagon ušao kao UFC prvak, a onda je takav i izašao. No, uz puno više respekta i priznanja od strane borilačke zajednice. Napravio je Brazilac ono što je najavio i jednostavno više ne bi smjelo biti nikakve sumnje u to koliko on je zapravo dobar. I to je još jednom napravio prekidom.

Obojica su u ovu borbu ušli puni želje i motiva, a odmah u prvom napadu Dustin dobro pogađa i šalje upozorenje Oliveiri. Brazilac ipak nije odustao od svog agresivnog i ofenzivnog stila pa nastavlja napadati, ali u početku borbe je izazivač onaj koji pogađa više. Negdje pred istek druge minute borbe, ušao je Oliveira u klinč te krenuo tražiti rušenje. Kratko je uspio u tome, ali odmah su ponovno na nogama, gdje Dustin bolje osjeća distancu. Previše je otvoren prvak na distanci pa pokušava konstantno ulaziti u klinč, no dobro se Poirier kretao i nije mu dozvoljavao. U četvrtoj minuti borbe prva ozbiljnija šteta kod Oliveire nakon desnog krošea Poiriera. Pao je Brazlac na leđa, ali brzo se oporavio i vratio na noge. Nastavlja Dustin pronalaziti lice svog protivnika kao svoju metu i na taj način vrlo uvjerljivo privodi prvu rundu kraju. Činilo se u tom trenutku kako Poirier ima plan te da ga jako dobro provodi u djelo.

image

Charles Oliveira vs. Dustin Poirier

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Oliveira pokazuje želju nešto promijeniti i uspijeva doći do klinča na početku druge runde te radi na rušenju. Obranio se Dustin od toga i upisao je on svoje rušenje, no hvata ga Oliveira nogama i povlači na pod, a onda brzom tranzicijom dolazi do gornje pozicije. Dobro je Dustin zatvorio gard i rukama pritisnuo Brazilca uz sebe, tako izbjegavajući veću štetu. Držao je Oliveira gornju poziciju sve do kraja runde, napravivši maksimalnu količinu štete koju mu je Dustin dozvolio. Najviše je uspio raditi laktovima te na kraju nije napravio neku vidljivu štetu, ali je bez sumnje izuzetno potrošio svog protivnika.

Početak treće runde ne donosi ništa drugačije nego početak runde ranije. Ponovno je Oliveira agresivan, no sada se nakon dolaska do ograde penje Poirieru na leđa i stavlja mu ruke oko vrata. Trebalo mu je otprilike pola minuta prije nego je ruke namjestio kako je htio, a onda gušenje na kojem je radio i zatvorio te na isteku prve minute treće dionice prisilio Poiriera na tapkanje. Moglo je krenuti slavlje Brazilca u kojeg nakon ovoga više nitko ne bi trebao ili smio sumnjati.

image

Charles Oliveira vs. Dustin Poirier

Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Oliveira je tako obranio titulu koju je proljetos osvojio i to u borbi kakvu su mnogi smatrali da je trebao već tada odraditi. Deseta je to njegova pobjeda u nizu, a čak devet ih je ostvario prekidom. Uistinu šampionski i nitko više nema pravo osporavati njegov trenutni status i pojas kojem je vlasnik.

Što se tiče Dustina Poiriera, on će vjerojatno pokazati isto što i nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova. To kako ga najviše boli u srcu. No, isto tako će ostati dojam da je on u ovoj borbi više srca morao pokazati. Danas se ovdje vidjelo tko je prvak i apsolutno je zasluženo to Oliveira ostao. Nakon što je potvrdio da je najbolji, sad može krenuti njegova vladavina. A on je najavio da će trajati dugo.

U sunaslovnoj borbi priredbe Amanda Nunes iznenađujuće je poražena od nove prvakinje bantam kategorije Julianne Pene, a više informacija o toj borbi možete pročitati klikom na članak. Jednako tako provjerite što je to Sean O'Malley napravio da bi njegov "hype" postao još jači, kao i to na koji se način vratio bivši prvak Dominick Cruz.

Imamo novu prvakinju: Julianna Pena ušla otvoreno i hrabro pa završila Amandu Nunes u drugoj rundi

Briljantni O‘Malley još jednom slavio nokautom, Kara France prebio i završio Garbrandta

Emmett slavio u ratu protiv Igea, Cruz preživio tešku prvu rundu pa podsjetio na svoje najbolje dane

Linker
07. svibanj 2024 23:39