UFC

Overeem odabrao najbolji debi u UFC povijesti: ‘Definitivno sam odradio bolje od Chandlera‘

Alistair Overeem
 screenshot (YouTube)
30. prosinca 2011. godine u UFC-u je debitirao Alistair Overeem

Prvi UFC nastup Michael Chandlera bio je više nego impresivan, a on bi na račun njega mogao doći i do borbe za titulu UFC prvaka već u drugom nastupu unutar promocije. Vjeruje kako mu reference to mogu osigurati, no isto tako valja se prisjetiti još jednog borca koji je imao impresivne reference pri dolasku u promociju. To je Alistair Overeem, koji je u svom UFC debiju savladao superzvijezdu i bivšeg prvaka, Brocka Lesnara. Bio je to njegov dugo očekivani debi, a kad je napokon došao na red, teško ga je mogao odraditi bolje.

"Definitivno sam imao bolji debi od Michaela Chandlera. Sav respekt njemu i njegovoj izvedbi, no te dvije borbe nisu usporedive. Alistair protiv Brocka iz 2011. ili Chandler protiv Hookera? Ne, nemoguće je staviti ih u isti kontekst", rekao je Overeem u razgovoru s Damonom Martinom. Alistair na račun te pobjede ipak nije odmah dobio priliku napasti titulu, nego je morao pričekati nekoliko godina, zbog nekih neočekivanih poraza koje je nakon te borbe doživio.

Nešto više o svoj prvoj UFC borbi Alistair je rekao na UFC-ovom YouTube kanalu, gdje je snimljen u komentiranju svojih ranijih borbi, još od vremena Pridea, pa upravo preko te borbe protiv Lesnara, održane pretposljednjeg dana 2011. godine.

"Bio sam uzbuđen oko te borbe i zbog samog dolaska u UFC. Dobio sam posjekotinu od prvog udarca kojim me pogodio i krv mi je išla u oko. Do kraja borbe sam imao samo jedno oko. Kad sam pogodio koljenima, to je bilo nešto što Brock do tada nije osjetio, a onda sam pronašao udarac nogom u jetru. Brock je bio u ekstremnoj boli koja te zapravo uhvati dvije sekunde nakon udarca i ona ga je u potpunosti imobilizirala", prisjetio se Alistair njegove možda i najveće UFC borbe, barem ako ćemo gledati prema svoj pažnji koju je ista dobila.

Nakon onakvog UFC debija, Alistair ima namjeru odraditi i najimpresivniju oproštajnu borbu. Već je najavio kako je njegov plan da to bude borba za titulu UFC prvaka, nakon koje bi se povukao neovisno o ishodu. Naravno, on taj odlazak vizualizira s pojasom prvaka u svom vlasništvu.

Linker
06. svibanj 2024 14:29