UFC

Ozljeda Dominicka Reyesa odgodila borbu protiv Prochazke za drugi datum

Dominick Reyes
 Pat Scaasi/MI News/NurPhoto/AFP
Na veliku borbu iz vrha UFC-ove poluteške kategorije morat će se još neko vrijeme pričekati

Već nakon što je prije nekoliko dana objavljeno kako Jairzinho Rozenstruik i Ciryl Gane postaju sudionicima glavne borbe UFC Fight Nighta 186, bilo je jasno da postoje neki problemi oko do tada planirane glavne borbe. To se i potvrdilo nakon što je okršaj Dominicka Reyesa i Jirija Prochazke otkazan, a sad su poznati i svi potrebni detalji.

Ova borba dva poluteškaša s vrha ljestvice izazivača zapravo je doživjela odgodu, a razlog je ozljeda bivšeg dvostrukog izazivača Reyesa. Zapravo, nekih detalja o samoj prirodi ozljede nema, ali je poznato kako je borba zapravo odgođena za neki kasniji datum, odnosno kako se za češkog nokautera neće tražiti novi protivnik. To bi trebalo značiti da ozljeda ipak nije neka ozbiljnija niti ona koja bi zahtijevala drastično dužu pauzu.

Reyesu bi ova borba trebala biti presudna za njegove kratkoročne ambicije, budući da je treći poraz u nizu luksuz kakav si ne smije dozvoliti, ako ima namjeru ostati među kandidatima za napad na vrh. Naime, iako su oba njegova posljednja dva poraza došla u borbama za titulu, negativan niz nešto je što se ne može ignorirati.

Prochazka je svoj UFC put sredinom prošle godine započeo impresivnom nokaut pobjedom protiv još jednog bivšeg izazivača, Volkana Oezdemira i on može mirno čekati svoju priliku. Pobjeda protiv Reyesa od njega bi instantno napravila ozbiljnog kandidata za izazivača, no konkurencija je jaka i itekako ozbiljna.

Odgoda ove borbe mogla bi zapravo pozitivno djelovati na ambicije Aleksandra Rakića i Thiaga Santosa, koji će se boriti 6. ožujka. Ukoliko srpsko-austrijski borac dođe do pobjede, imat će sve reference za napad na titulu. Jedino što neće imati je status sigurnog prvog izazivača, njega Gloveru Teixeiri ipak trenutno ne može oduzeti.

Linker
14. travanj 2024 16:04