UFC

Paddy Pimblett nezainteresiran je za rangirane protivnike ukoliko ga ne počnu bolje plaćati

Paddy Pimblett
 Screenshot (youtube, Ufc)
Borac UFC-ove lake kategorije nedavno je debitirao za najjaču svjetsku MMA organizaciju

26-godišnji borac iz Liverpoola Paddy Pimblett brzo je privukao pažnju MMA fanova i javnosti. Bivši prvak u Cage Warriors promociji za UFC je debitirao početkom rujna ove godine savladavši Luigija Vendraminija. Preko 750 tisuća novih pratitelja dobio je Pimblett na društvenim mrežama nakon te pobjede, a karizmatični ''scouser'' (termin za osobu iz LIverpoola) ima potencijala postati nova MMA zvijezda s Otoka.

Naravno, Pimblett će morati opravdati očekivanja i u kavezu, a tu ga pravi testovi tek čekaju. Međutim, Pimblett tvrdi kako ga visokorangirani protivnici ne zanimaju sve dok je na trenutnom ugovoru s UFC-om.

''Je**š to. Neću se boriti protiv top deset boraca za novac koji mi trenutno isplaćuju. Nick Peet je rekao kako bi me rado gledao protiv Tonyja Fergusona. Ja bih se također rado vidio protiv Tonyja Fergusona, ali ne na trenutnom ugovoru. Ferguson je i dalje jedan od najboljih boraca lake kategorije na svijetu. Želim šesteroznamenkasti iznos i onda ću se boriti protiv njega.'', rekao je Paddy dok ga je intervjuirao James English

Inače, prema brojnim izvorima, Pimblett je za prvu borbu protiv Vendraminija zaradio 20 tisuća dolara za nastup i dodatnih 20 tisuća dolara za pobjedu. Dodatno mu je pomogla činjenica kako je nagrađen bonusom od 50 tisuća dolara za svoju izvedbu. Nešto slično poput Pimbletta, više puta pričao je i Sean O'Malley. ''Sugaru'' se često zamjera kako se bori s nedoraslim protivnicima te da izbjegava rangirane protivnike. Međutim, O'Malley također ističe kako mu nema smisla riskirati protiv top boraca za iste novce koje zarađuje lakim pobjedama protiv nerangiranih protivnika.

Linker
25. travanj 2024 15:45