UFC

Paulo Costa poručio Israelu Adesanyji: ‘Borit ćemo se opet, no ovaj puta ću biti trijezan‘

Paulo Costa
 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Brazilac je objasnio pozadinu svog navodnog opijanja dan prije meča protiv Adesanyje

Aktualni prvak UFC-ove srednje kategorije Israel Adesanya u rujnu prošle godine pobjedom protiv Brazilca Paula Coste drugi puta je obranio pojas prvaka srednje kategorije. Iako su neki očekivali kako bi takozvani ''Borrachinha'' mogao predstavljati problem za Israela, na kraju se dogodio jedan od najdominantnijih nastupa Israela Adesanyje u njegovoj UFC karijeri. Nigerijac je pobijedio nokautom u drugoj rundi, a dominirao je od samog početka do kraja borbe. Paulo Costa opravdanje je pronašao u navodnom opijanju dan prije spomenute borbe.

"Moglo bi se reći da sam se pijan borio, a možda se samo radilo o mamurluku... Večer prije nisam mogao zaspati zbog grčeva (u nogama). Bio sam budan 24 sata i jednostavno sam morao nekako zaspati. Nije išlo pa sam odlučio popiti malo vina. No na kraju sam popio previše. Čitava boca je otišla zbog mog pokušaja da se 'onesvijestim'. Prvo sam krenuo s čašom, ali to nije upalio. Dvije čaše, ista priča. Pola boce, i dalje ništa. Na kraju sam cijelu ispraznio", ispričao Costa na svom Youtube kanalu par mjeseci nakon borbe protiv Adesanyje.

U najnovijem razgovoru s ESPN-ovim reporterom Brettom Okamotom, Costa je dodatno elaborirao cjelokupnu situaciju.

''Moje skidanje kilaže bilo je izuzetno teško, no uvijek je jako teško. Problem je što se u Abu Dhabiju borimo ujutro, a ne navečer. Dakle dobijete jednu noć za oporavak. Ja sam se jako dobro oporavio nakon skidanja kilaže, no onda sam odradio izuzetno jak trening. Bio sam toliko samouvjeren da sam odradio puno jači trening od preporučenog nakon skidanja kilograma. Mislim da je to uzrokovalo puno problema mom tijelu. Mučili su me grčevi i nisam mogao zaspati. Odlučio sam se boriti unatoč tome, no nisam mogao zaspati. Pokušao sam s melatoninom (koristi se za kratkotrajno liječenje nesanice), no nije mi pomoglo. Ponekad popijem čašu vina kada sam pod stresom. Međutim, trebao sam popiti samo jednu čašu, ali bilo je prekasno i očajnički sam htio zaspati.'', prepričao je Costa, a zatim je poslao jasnu poruku Adesanyji.

''Ponovno ćemo se boriti, naravno ako ostane u srednjoj kategoriji i zadrži pojas. Opet ću se boriti protiv njega, ali ovaj puta ću biti trijezan.'', poručio je Costa koji se silno trudi pronaći izlike za svoj poraz iako je Israel Adesanya djelovao kao nekoliko klasa bolji borac.

Među komentarima na ESPN-ovoj objavi na Instagram ističe se i komentar Dereka Brunsona, također borca UFC-ove srednje kategorije. Derek je kao i Costa, nokautom izgubio od Israela Adesanyje, no Brunson je poražen nešto ranije nego Costa, točnije krajem prve runde. On je u komentaru sarkastično napisao:

''I ja sam također bio pijan. Pa zašto bih lagao''

Israel Adesanya ranije ove godine odgovorio je Paulu Costi riječima:

"Reći ću vam jednu stvar. Njemu bi sad bilo najbolje da prihvati činjenicu da je izgubio. Dobio je batine, a činjenica da pokušava tražiti opravdanja dugoročno će loše utjecati na njega. On traži opravdanja jer se njegov ego ne može nositi s činjenicom da ga je 'Mršavi klaun' gadno prebio. Dobio si svoje i sad je vrijeme da iznova preispitaš svoju igru. Ovako nećeš nikad daleko dogurati. Niti u životu, niti u ovoj igri"

Vidjet ćemo hoće li Costa ikada izboriti revanš protiv Adesanyje, no sigurno je kako će Israel svaki puta iskoristiti priliku da ga podbode za ovakve izlike. Brazilac nije nastupao nakon poraza protiv Israela, no 23. listopada ima zakazanu borbu protiv Marvina Vettorija, borca koji je također gubio od Israela Adesanyje, no Talijan je dvaput poražen od aktualnog prvaka srednje kategorije.

Linker
06. svibanj 2024 04:47