UFC

Petr Yan izdržao početni nalet Sandhagena te uvjerljivo upisao pobjedu nakon sjajnih pet rundi

Petr Yan
 Sputnik/Profimedia
Još jedan u nizu fenomenalnih nastupa ponudio je sjajni ruski bantamaš Petr Yan

Pet rundi sjajne, izuzetno sadržajne i zanimljive borbe trebalo je Petru Yanu da dođe do privremenog pojasa UFC-ove bantam kategorije te do situacije u kojoj ga Aljamain Sterling ne može izbjeći ukoliko namjerava i dalje ostati UFC-ov prvak.

Borba je započela uz gromoglasnu podršku Yanu, no Sandhagen je onaj koji ju je otvorio bolje. Prvo je odlično pogađao direktima, a kako je runda odmicala počeo je koristiti i noge. Rus je ušao rezervom, tražeći način kako odgovoriti na razliku u dosegu te na Sandhagenove ne baš standardne kretnje po borilištu. Yan se aktivirao otprilike krajem runde, no mora se priznati kako je ona neupitno pripala jako dobrom "Sandmanu".

Odmah na početku druge dionice počeo je Yan podizati tempo, no Sandhagen je i dalje dobro držao distancu, sve dok je imao početnu kondiciju u svom tanku. Otprilike dvije minute ove runde trebale su Yanu da prepozna svoju priliku. Počeo je dobro ulaziti i u jednom trenutku lijevom rukom pogađa Coryja u glavu, nakon čega ovaj kao da je usporio. Cory je pokazao neke probleme s desnim koljenom i Rus to počinje koristiti. Napadao je Sandhagenovu nogu svaki put kad bi se ovaj prebacio u kontragard. Druga polovica druge runde donijela je otvoreniju borbu, upravo ono što se od ovog dvojca očekivalo. Pred kraj runde čak je Sandhagen pokušao rušiti, no neuspješno.

Prvi dio treće runde sličan je dotadašnjem tijeku borbe, vrlo izjednačen. Sandhagenove lateralne kretnje konstantno su tjerale Yana na razmišljanje, no Rus se u svom stilu konstantno kretao prema naprijed i vršio pritisak. Sjajne boksačke razmjene imali smo prilike gledati, no nešto više od minute prije kraja runde, Yan je spektakularno uzdrmao Sandhagena. Naime, ruski borac pogodio je ''spinning back fistom'' ravno u bradu, a odmah je povezao i lijevi kroše. Time je poslao Sandhagena na pod. Ipak, ''Sandman'' se uspješno oporavio, pridigao se i izdržao do kraja runde. Ipak, tu se vidjelo kako se stvari mijenjaju.

Yanov pritisak sve je bio veći kako je vrijeme prolazilo. Sandhagen se i dalje dobro kretao, no vidljivo je bilo kako ga Rus umara i sve konkretnije pogađa. Sandhagen je sredinom ove runde napokon uspio srušiti Yana, no ovaj se sjajno izvukao. Pokušao je Yan doći do "heel hooka", no tu je poziciju zapravo iskoristio da se pridigne iz partera. Yan je nakon toga još jače pritisnuo te su njegove boksačke kombinacije u tijelo i glavu protivnika bile sve učestalije i konkretnije. Sandhagen je sve lošije parirao u stojci kako se četvrta runda primicala kraju. Kako je Rus preuzeo kontrolu borbe, tako je zapravo izgledao sve bolje, što se posebno vidjelo u posljednjoj rundi. Sandhagen se nastavio dobro kretati, unatoč visokom tempu i nevjerojatnom pritisku kakav mu je Yan postavio. Činilo se kako je Yan riješio zagonetke koje mu je Cory u početku borbe postavio i sigurno je priveo borbu kraju. Čak je bio u prilici završiti borbu, no imao je protiv sebe čvrstog protivnika koji se nije predavao. No, morao je Sandhagen priznati kako je u ovoj fantastičnoj borbi protiv sebe imao boljeg.

Linker
20. travanj 2024 05:17