UFC

Petr Yan: ‘Sterling se ne želiti boriti protiv mene, ovo je borba za pravi pojas‘

Petr Yan vs. Aljamain Sterling
 screenshot (YouTube, UFC)
Yan je uvjeren kako je Sterling od početka imao sve isplanirano

Umjesto revanša protiv Aljamaina Sterlinga kojem se toliko nadao, Petr Yan na UFC 267 priredbi protiv sebe će imati Coryja Sandhagena, u borbi za privremenu titulu. Sterling je prije nekoliko tjedana ugovoreni revanš otkazao, nakon čega je "Sandman" uskočio, a UFC je kao ulog borbe uveo privremeni pojas. Naime, Sterling bi još neko vrijeme mogao biti izvan pogona, što bi značilo da će se sudar pravog i privremenog prvaka dogoditi kad se on vrati. Osim u slučaju da UFC ranije ne izgubi strpljenje i pojas mu oduzme. Ovakav slijed događaja sigurno je najteže pao Yanu.

"Nisam bio iznenađen, to se zapravo već neko vrijeme moglo pretpostaviti. On se ne želi još jednom boriti protiv mene. Ali, mene zapravo nije briga za Sterlinga. Moj cilj je vratiti pojas. Nemam namjeru čekati nekoga tko se očito ne želi boriti protiv mene", izjavio je Yan u razgovoru za BJPenn.com.

Podsjećamo, Sterling je pojas osvojio Yanovom diskvalifikacijom u četvrtoj rundi njihove borbe održane u proljeće ove godine. U tom trenutku Rus je vodio 2:1 u rundama, a četvrta mu je izgledala kao najbolja u cijeloj borbi. U trenucima kad se činilo da u potpunosti preuzima kontrolu, pogodio je Sterlinga nehotičnim nedozvoljenim udarcem koljenom. Nakon par minuta drame, Sterling je rekao kako nije sposoban nastaviti borbu, na što je Yan diskvalificiran. Sterling je pojas koji mu je tim putem dodijeljen bacio na pod, ali je svojim postupcima i izjavama u narednim tjednima ipak okrenuo cijelu MMA zajednicu protiv sebe.

Što se tiče ove borbe, prva planirana zamjena bio je TJ Dillashaw, no on zbog ozljede također nije u stanju odraditi borbu pa je poziv došao Sandhagenu. On je u srpnju podijeljenom odlukom upravo od Dillashawa izgubio jednu vrlo neizvjesnu borbu pa je tim slijedom bio i najrealniji izbor.

"Znam da Cory nije bio prvi kojem su ponudili borbu, ali vjerujem da je bio najbolja dostupna opcija. Rekao sam svojim predstavnicima da ću se tog datuma boriti protiv bilo koga", prokomentirao je Yan, kojem je samo žao što Sterlingu zbog svega pojas nije već sada oduzet:

"Vjerujem da je ovo trebala biti borba za upražnjenu titulu, ništa u vezi ovog pojasa nije privremeno. Sterling je znao da se u listopadu neće biti sposoban boriti za titulu. No, od travnja je tvrdio tako samo da mu je ne bi oduzeli. Potpisao je ugovor, iako je od početka znao da se neće pojaviti. Da je on od početka bio iskren, ja sam se mogao za pojas boriti još ljetos. Nakon toga bih ga već sada branio, dok se on oporavlja. Sad tek govori kako za njegov oporavak treba 12 do 18 mjeseci. Nije li to znao odmah nakon operacije."

Mnogi će se složiti s Yanom, no to sad nije bitno. On ispred sebe ima ozbiljnog protivnika, a činjenica je da će i fanovi pobjednika ove borbe smatrati pravim prvakom. Barem dok se Sterling napokon ne vrati te ako uspije dokazati da je uistinu najbolji. To će također biti vraški težak posao.

Linker
14. travanj 2024 03:06