UFC

Plazibat o Gloryjevom turniru osmorice: ‘Ako pobijedim Rica, turnir bi se mogao održati u Zagrebu!‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač otkrio je nekoliko zanimljiv informacija u razgovoru za naš portal

Antonio Plazibat za nešto manje od mjesec dana predvodit će Glory: Collision 5 eventu u Rotterdamu, a ranije danas održana je konferencija za medije ususret Gloryjevom spektakularnom eventu koji nas čeka sredinom šestog mjeseca.

Plazibat će se na tom eventu boriti protiv Kevina Tariqa Osara, a pobjednik tog meča postat će privremenim prvakom Gloryjeve teške kategorije. Plazibat je još od desetog mjeseca 2021. godine na prvom mjestu u poretku izazivača unutar Gloryjeve teške kategorije, ali prvak Rico Verhoeven dugo izbiva iz Gloryjevog ringa, a trenutno se oporavlja od teške ozljede koljena. Plazibat zbog takvih okolnosti mora čekati zasluženi napad na titulu, ali hrvatski teškaš ne preferira biti dugo bez nastupa i ovo će mu biti treća borba koju će odraditi nakon što je preuzeo prvo mjesto u poretku izazivača. Puno Plazibat riskira u takvim mečevima, jer porazom bi izgubio status sljedećeg izazivača, ali toga je i sam svjestan.

‘‘Da, debilana je. Stalno riskiram, a ništa ne dobivam. Ako ovaj meč pobijedim kao što sam pobijedio Catinasa, dobit ću jedino taj ‘hype‘ i svi će znati da sam ‘taj‘. S druge strane, ako izgubim slučajno, govorit će se ‘da sam smeće‘. U situaciji sam kao Alen Babić, možda još u goroj. Ako izgubim protiv Rica, to nije strašno. Ali ako izgubim od Osara, onda sam ‘smeće‘ i dugo bi mi trebalo da se iskopam iz te rupe. Presing je, ali i mene zanima jesam li ‘taj‘ za izazvati Rica. Ako jesam, jesam, onda ću biti taj. Sad je li to pametno ili nije, hvala dragom Bogu u svakom slučaju. Ja sam borac, što bih drugo radio ako se neću borit? Mogu biti samo YouTube i gotovo. Dogovorit ću drift s Adrijem i biznis s Bakom Prasetom, Gršu ću nagovorit da mi napiše neki tekst i to je to. Zato se borim.‘‘, rekao je Antonio u izjavi koju je dao za Fight Site neposredno nakon konferencije za medije.

U slučaju da Plazibat porazi i Osara, bit će zanimljivo vidjeti što je sljedeće za našeg teškaša. Rico Verhoeven prema nekim prognozama trebao bi se u ring vratiti tijekom jeseni ove godine, ali ozljede ligamenata koljena nerijetko iziskuju oporavak u trajanju od godinu dana. Verhoeven se ozlijedio početkom ove godine, ali Plazibat očekuje da će se njih dvojica obračunati ove godine, možda čak i dvaput.

Plazibat otkrio više informacija o Gloryjevom turniru osmorice. Postoji mogućnost da se turnir održi u Hrvatskoj?!

Naime, Glory krajem ove godine planira održati spektukalaran turnir osmorice na kojem bi nastupilo osam najboljih teškaša u Gloryju. Očekuju se nastupi Plazibata i Verhoevena u sklopu tog turnira, ali Antonio očekuje meč protiv Verhoevena još prije samog turnira. Uspije li poraziti Verhoevena prije tog turnira, Plazibat nam je otkrio da postoji mogućnost da se turnir održi čak i u Hrvatskoj.

‘‘Na turniru osmorice je trenutno ‘Cookie‘ (Tariq Osaro). On je osvajanjem ovog turnire četvorice osigurao mjesto na turniru. Sad u subotu se Adegbuyi bori s nekim (sa Sofianom Laidounijem, op.a.) i pobjednik će biti na turniru osmorice. Trebao bi tu biti Rico (Verhoeven), ja i još trojica-četvorica boraca. To bi trebalo biti krajem godine. Ako sve bude dobro i ako ja pobijedim Rica prije toga, moguće je da taj turnir bude u Zagrebu. Nije nemoguće. Negdje u desetom ili jedanaestom mjesecu trebao bih se boriti s Ricom, a krajem dvanaestog mjeseca trebao bih odraditi taj turnir. U manje od mjesec dana odradio bih četiri borbe, a to bih napravio jer mi zvuči brutalno. Četiri borbe u mjesec dana, četiri nokauta. Teško će se to dogoditi, ali zamisli ako se dogodi.‘‘, otkrio nam je Plazibat.

Nastup na Poljudu također je opcija, ali organizacija bi bila jako komplicirana

Zagrebačka Arena nekako se nameće kao najizglednija dvorana za održavanje takvog spektakla, kao i bilo kojeg drugog Gloryjevog eventa koji bi se eventualno mogao održati u Hrvatskoj. No, što je sa Splitom i stadionom Poljud? Antonio Plazibat sigurno bi se htio boriti u svom gradu, ali event na Poljudu nosi brojne komplikacije, a Plazibat nam je dao više informacija o tome.

‘‘Ne znam može li se uopće dobiti Poljud za to. Razgovarao sam s dogradonačelnikom oko toga, a za Poljud bi se trebala zatvoriti jedna strana. To je već bilo organizirano s Brankom Cikatićem (1983. godine protiv Pascala Ducrosa, op.a.), otvorila se samo jedna strana Poljuda. Ja bih to volio, ali zbog Hajduka, trave itd., tko će to znati. Dogradonačelnik mi je rekao da bi mogli zatvoriti sjevernu tribinu, a ring bi stavili na atletsku stazu. Stane i tu desetak tisuća ljudi, ali to je na otvorenom, nepredvidljivo je s vremenom. Što se Spaladium arene tiče, Spaladium je trenutno zatvoren, ne znam što je s tim.‘‘, pojasnio je najbolji hrvatski kickboksač.

U svakom slučaju, jako uzbudljiv period je pred nama, a nadamo se da će Plazibat uspješno proći prepreku u vidu Kevina Tariqa Osara. Porazi li i Nigerijca, vjerujemo da će konačno dočekati priliku za meč protiv Verhoevena, a s nestrpljenjem iščekujemo i taj turnir osmorice koji je planiran za kraj ove kalendarske godine.

Linker
24. travanj 2024 17:10