UFC

Poirier opisao taktiku za najveću pobjedu karijere: ‘Sad smo 1:1, možda ćemo ovo ponoviti!‘

Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Nakon pobjede protiv Conora McGregora, Dustin Poirier osjeća se kao UFC prvak

Nakon što je odradio pomalo lošiju prvu rundu UFC 257 borbe protiv Conora McGregora, Dustin Poirier osjetio se svoju priliku i u potpunosti je kapitalizirao u drugoj. Postao je prvi borac koji je udarcima završio Irca, a sebe je sad doveo na poziciju najveće zvijezde kategorije i glavnog kandidata za popeti se na tron nakon što Khabib Nurmagomedov više ni službeno ne bude na njemu.

"Sretan sam, ali nisam iznenađen. Odradio sam posao. Želio bih se zahvaliti Conoru što je ovaj ishod prihvatio vrlo profesionalno. On je profesionalac, nemam prema njemu ništa osim respekta. Sad smo 1:1 i možda ćemo ovo trebati ponoviti", prva je Dustinova izjava, nakon koje je rekao nešto o strategiji s kakvom je ušao u borbu:

"Cilj je bio držati se tehnike i birati udarce, nikako ulaziti u otvoreni okršaj. Vidjeli ste na kraju, uspio sam ga uzdrmati i ostao sam smiren. Mogu boksati, mogu kickboksati i držati se tehnike. Ali, inače sam uvijek volio ulaziti u lude razmjene i sebe stavljati u probleme u kakvima ne bih trebao biti. Mislim da sam pokazao dobre boksačke kontre. Znam da Max Holloway govori kako ima najbolji boks u UFC-u, ali ja imam dvije pobjede protiv njega. Ni prema njemu ništa osim respekta, volim tog momka, ali činjenica je da sam ga dva puta pobijedio. Danas sam dobro boksao. Znao sam da imam protiv sebe jednog od najboljih, no nije mi to ništa predstavljalo, došao sam pobijediti."

Dustin je već bio privremeni prvak kategorije, a nakon ove borbe gotovo sigurno će se ponovno boriti za pravu. Nebitno hoće li to biti protiv Khabiba Nurmagomedova, ako ga Dana White nekim čudom nagovori na povratak, protiv Michaela Chandlera ili Charlesa Oliveire. Borba za titulu sigurno je njegova, iako je on otkrio da se osjeća kao da ju je već osvojio.

"Ja sam se borio kao da je ovo borba za titulu. Ako je Khabib otišao, ovo su bila dva najbolja borca nakon njega. Ja sam pobijedio, ja sam prvak!", kratko je samo zaključio "Diamond", borac kojeg nakon ove borbe više nitko nikad neće unaprijed otpisati.

Linker
19. travanj 2024 21:54