UFC

Pojavili se šokantni detalji vezani uz uhićenje Jona Jonesa u Las Vegasu

Jon Jones
 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Mediji su došli do policijskog izvještaja vezanog uz incident u koji je bio uključen popularni borac

Nekoliko dana bilo smo svjesni činjenice kako je Jon Jones priveden u Las Vegasu, u ranim jutarnjim satima petka 24. rujna, odnosno samo nekoliko sati nakon što je sudjelovao u ceremoniji uvrštavanja u UFC-ovu Kuću slavnih, u krilu s najvećim borbama u povijesti, gdje se našla njegova borba protiv Alexandera Gustafssona. Detalji do sada nisu bili poznati, tek smo mogli znati kako je Jones uhićen na temelju prekršaja koji smo preveli kao nezakonitu upotrebu fizičke sile nad suprugom/zaručnicom/životnim partnerom, a uz to mu je dodana optužba za oštećenje vozila i neovlašteno "petljanje" po istom.

MMA Fighting je sad došao do izvještaja policije Las Vegasa u kojem je detaljno navedeno ono čemu su oni imali priliku svjedočiti te zbog čega su uopće izašli na intervenciju.

Prema izvještaju, policija je na teren izašla nakon poziva iz Caesars Palace hotela, tj. nakon što su dobili obavijest kako odrasla ženska osoba, kasnije identificirana kao Jessie Moses, Jonesova zaručnica i majka njegovih triju kćeri, krvari iz nosa i usta. Kad je policija došla na lice mjesta, obaviješteni su kako je sumnjivac već napustio posjed, ali da je nedaleko priveden od druge patrole, gdje se identificirao kao Jon Jones. Bivši UFC prvak opirao se uhićenju, nakon čega je priveden uz uporabu sile. Dok su ga pokušavali privesti, Jones je postao agresivan te je udario glavom u policijsko vozilo, čime je napravio štetu na limariji i boji vozila.

Prvobitno spomenutoj patroli, Moses je otkrila detalje. Rekla im je kako su Jones i ona zajedno 17 godina, da su zaručeni te imaju troje djece. Rekla je kako se nisu svađali, no da je on oko 23 sata i 30 minuta izašao s prijateljima, dok je ona ostala u hotelskoj sobi. Izjavila je kako je spavala kad se Jones vratio te da on nije bio dobre volje. Nakon što je upitana je li bilo fizičkog kontakta rekla je: "Da, u manjoj količini."

Ispričala je kako je Jones dodirnuo poleđinu njene glave, nakon čega ju je povukao za kosu, ali da je nije udario. Objasnila je kako je to napravio kad je pokušala napustiti prostoriju. Policija je nakon toga prokomentirala krv na njenoj odjeći te krv na usnici, što im je izgledalo kao da je bila unutar fizičkog obračuna. Izjavila je kako nije bila svjesna da joj se išta dogodilo usni. Dodali su policajci kako je krvi bilo i na njenoj bradi, da joj se usna činila otečena te kako im je izgledala preplašena uopće razgovarati o Jonesu.

Kasnije se saznalo da je policiju nazvao zaštitar s ulaza hotela, nakon što je Moses došla kod njega zatražiti ključ od sobe, a on je primijetio krv. Dodao je kako je s njom bila jedna od njihovih kćeri, koja ju je upitala može li nazvati policiju. Moses je na kraju odbila biti snimana od strane policije te je odbila dati službenu izjavu. Samo je pitala koliko će vremena proći prije nego što Jones bude pušten. Uz to su dodali kako im se činila preplašena njegovog izlaska iz pritvora. Ipak, odbila je zatražiti zaštitu ili zabranu prilaska.

Policajci koji su priveli Jonesa su mu pročitali njegova prava, nakon čega je on postao izuzetno neugodan, zaprijetivši im velikom tužbom jer su ga stavili u lisice tijekom najveće noći njegovog života. Nedugo nakon toga Jones je počeo jako plakati, izmjenjujući svoje ponašanja između bijesa, smirenog razgovora s policajcima te nezaustavljivog plača. Otkrio je policajcima kako sa zaručnicom prolazi kroz neke osobne probleme te kako su razgovarali o tenzijama između njih. Rekao je kako joj je priznao da je uzeo deset tisuća dolara te otišao u obližnji striptiz klub, ali je dodao kako nije bilo nikakve fizičke sile, da je nije povukao za kosu te da nije primijetio krv.

Jonesu su rekli kako će biti zadržan, nakon čega se on počeo šaliti, izjavivši kako bi volio vidjeti kako bi prošao on sam protiv svih njih. Nakon toga im je rekao kako bi mogao pobjeći iz lisica, nakon čega su mu rekli da će ga smiriti "šokerom" ako se nastavi opirati uhićenju. Onda se ispričao te nadalje surađivao s policajcima.

Jones je zadržan do idućeg jutra, nakon čega je otpušten, a pred sudom će se morati pojaviti 26. listopada.

Pitanje je kad će Jones i hoće li uopće biti raspoložen za bilo kakvu izjavu o ovome što se dogodilo. Imao je do sada svakakvih incidenata i prekršaja, no obiteljsko nasilje do sada nije bilo ono uz što ga se vezale. Ako mu se to dokaže, vidjet ćemo kakva će biti reakcija UFC-a. U njihovom pravilniku se nalazi dio koji govori kako takve borce imaju pravo otpustiti bez ikakvih posljedica. Čeka li tako nešto Jona Jonesa bez da je uspio debitirati u teškoj kategoriji?

Linker
20. travanj 2024 13:14