UFC

Ponzinibbio ugovorio prvu borbu nakon bolnog poraza, po pitanju protivnika ga nisu štedjeli

Santiago Ponzinibbio
 screenshot (YouTube, UFC)
34-godišnji Argentinac teško je nokautiran u svom siječanjskom povratničkom nastupu

Dvije godine i dva mjeseca čekao je Santiago Ponzinibbio (27-4, 9-3 UFC) povratak u UFC-ov Octagon i nastavak svog pohoda prema vrhu velter kategorije. No, kad je to napokon došlo, susreo se s najgorim mogućim ishodom. Jedan udarac Lija Jinglianga pronašao je mjesto gdje isti djeluje poput prekidača i "Gente Boa" završio je doslovno ugašen, tj. teško nokautiran. Tako je potvrđeno ono što je UFC otprilike pola godine ranije napravio, kad ga je zbog neaktivnosti uklonio s ljestvice izazivača velter kategorije. Santiago će ponovno korak po korak morati tražiti svoje mjesto.

Prvi korak na tom putu je sad ugovorio, no tako da je stavljen na možda trenutno i najteži ispit izvan službenog rankinga. Čeka ga borba protiv Miguela Baeze.

28-godišnji Baeza (10-0, 3-0 UFC) trenutno je u sjajnom nizu, no još impresivnije od njegovog rezimea izgledaju njegovi nastupi. Hectora Aldanu, Matta Browna i Takashija Satoa riješio je prekidom i to različitim tehnikama. Posljednja dva puta pokupio je i bonus za izvedbu večeri. Očekivalo se da bi mogao za iduću borbu biti uparen s nekim Top 15 borcem, što zapravo nije netočno. Ponzinibbio je u trenutku izbacivanja s ljestvice bio deveti te ga niti poraz od Jinglianga ne bi s ljestvice eliminirao da to nije napravio sam UFC.

Ponzinibbio je prije stanke i bolesti s kojom se borio preko godinu dana bio unutar niza od sedam pobjeda i na putu prema vrhu. Nakon prošlog poraza nije neočekivana borba protiv nekoga tko nije rangiran, no vjerojatno on sam nije vjerovao da bi mu protivnik mogao biti možda trenutno i vodeći potencijal kategorije. Novi poraz bi ga mogao za stalno udaljiti od šampionskih ambicija i prilika, ali pobjeda bi ga trebala vratiti tamo gdje želi biti.

Po pitanju Baeze, on će u ovu borbu ući s puno manjim pritiskom. Pobjedom dobiva jako puno, dok u njegovim godinama i fazi karijere poraz ne može naškoditi ni blizu koliko bi to napravio njegovom protivniku.

Borba će se održati na UFC Fight Nightu 189 i već je 12. najavljena borba za tu priredbu koja se održava 8. lipnja. No, zanimljivo je kako glavne borbe još uvijek nema. Na istoj priredbi nastupit će Duško Todorović u borbi protiv Makija Pitola, a tu su i dva vrlo zanimljiva teškaška okršaja. Marcin Tybura borit će se protiv Walta Harrisa, a Ilir Latifi protiv Tannera Bosera.

Linker
14. travanj 2024 13:47