UFC

Potvrđen meč Dereka Chisore i Josepha Parkera, popularni teškaši sastaju se u svibnju

 Matchroom Boxing
Spektakularno izgleda najava prvosvibanjske priredbe Matchroom Boxinga

Fantastičan boksački program ponudit će Matchroom Boxing prvog dana mjeseca svibnja, kad će se održati četiri velika meča, gdje je teško navesti koji je atraktivniji od kojeg. Ipak, glavnu borbu Matchroomu nije bilo teško odabrati, iako ona kao ulog nema svjetsku titulu, za razliku od nekih drugih okršaja na spomenutom programu. Riječ je o već ranije spominjanom ogledu teške kategorije između Dereka Chisore i Josepha Parkera.

Ovaj ogled napokon je službeno potvrđen te će popularni Britanac i Novozelanđanin odmjeriti snage u meču koji vjerojatno neće imati previše utjecaja na trenutno stanje u svjetskom teškaškom vrhu, ali će svejedno biti više nego zanimljiv zbog onoga što boksači nude.

37-godišnji Chisora (32-10, 23 KO) je velika zvijezda u Velikoj Britaniji, čak i unatoč činjenici da je sve veće mečeve u kojima je nastupio na kraju izgubio. No, njegov stil borbe te karakter i dalje ga drže vrlo popularnim i relevantnim. S druge strane, njegov konstantno visoki plasman na BoxRecovoj ljestvici (trenutno je 11. teškaš svijeta) mnogima je upitan. Osam godina mlađi Parker (28-2, 21 KO) dvije je pozicije na spomenutoj ljestvici bolje plasiran od njega, a riječ je o bivšem svjetskom WBO prvaku. Parker u meč ulazi nakon pobjede protiv Juniora Fa, koju je ostvario krajem veljače, dok će Chisori ovo biti prvi meč nakon prošlogodišnjeg poraza od Oleksandra Usyka.

U uvodu smo već naveli kako glavni meč zapravo predvodi sjajan program koji je otkriven i na plakatu, barem onaj njegov glavni dio koji se sastoji od četiri ogleda. Sunaslovni meč donijet će novi nastup jedne od dvije trenutno najuvjerljivije boksačice svijeta, Katie Taylor (17-0, 6 KO). 34-godišnja Matchroomova mezimica vlasnica je svih elitnih titula lake kategorije, a naslov apsolutne prvakinje ovog će joj puta pokušati oduzeti Natasha Jones (9-1-1, 7 KO).

U ring se po prvi put nakon 2019. godine vraća i Chris Eubank Jr. (29-2, 22 KO). Vrlo popularni britanski boksač super srednje kategorije odradit će meč protiv Marcusa Morrisona (23-3, 16 KO) i u njemu će biti veliki favorit. Očito mu Matchroom želi darovati lakši meč za povratak, pred ispite kakvi bi mu mogli uslijediti u bližoj budućnosti.

Tu je još jedan vrlo važan meč koji uz sebe ima svjetsku titulu. Dmitri Bivol (17-0, 11 KO), branit će svjetsku WBA titulu poluteške kategorije protiv izazivača Craiga Richardsa (16-1-1, 9 KO). Ako Bivol dođe do pobjede, uz uvjet da Artur Beterbiev u međuvremenu uspješno riješi svoj ispit, moglo bi se početi raditi na velikom ogledu za ujedinjenje titula kategorije do 79.5 kilograma.

Matchroom je još jednom odradio odličan posao, u to nema nikakve sumnje.

Linker
03. svibanj 2024 04:01