UFC

Poznate nove informacije o borbi za teškašku titulu, jedan od boraca bit će na domaćem terenu

Francis Ngannou i Derrick Lewis
 Sam Wasson/Getty images/Profimedia
Čini se kako će Derrick Lewis imati snažan vjetar u leđa prilikom svog drugog napada na UFC titulu

Sve je izglednije kako bi UFC 265 priredba, koja za svoj datum održavanja ima 7. kolovoza, trebala uskoro dobiti svoju novu glavnu borbu. Iako je za tu priredbu već u startu potvrđena borba za titulu ženske bantam kategorije između Amande Nunes i Julianne Pene, pretpostavljalo se kako promocija neće njima prepustiti poziciju predvodnica programa, a vrlo brzo su krenule špekulacije oko toga tko bi u toj glavnoj borbi mogao nastupiti.

Isto je sad sve bliže potvrdi, budući da i vodeći mediji imaju informaciju kako će Francis Ngannou tog datuma po prvi put braniti titulu prvaka teške kategorije, a s druge strane bit će mu Derrick Lewis. Nove informacije do kojih je došao Kevin Iole, jedan od najboljih prijatelja Dane Whitea među novinarima, daju nam do znanja kako bi Lewis trebao imati podosta veliku startnu prednost.

Iole je putem Twittera otkrio neke sitne detalje svog razgovora s Whiteom, a oni se tiču lokacije. Naime, UFC 265 priredba trebala bi se održati u Houstonu, gradu odakle "Black Beast" dolazi. U svom gradu nastupio je dva puta do sada, upisavši pobjede nad Ilirom Latifijem i Viktorom Peštom. Najavio je Iole kako će uskoro imati detaljnije podatke. Bila bi to druga ovogodišnja priredba u tom velikom gradu u Teksasu, nakon UFC 262 predvođenog Charlesom Oliveirom i Michaelom Chandlerom.

Na drugi susret ovog dvojca mnogi gledaju kao na prijelaznu borbu do dolaska Jona Jonesa među teškaše ili prilike da Stipe Miočić vrati pojas u svoje vlasništvo. Ngannou će biti veliki favorit, no ne smijemo zaboraviti da Lewis ipak ima pobjedu iz njihove prve borbe. Bio je to onaj okršaj iz ljeta 2018. godine, koji su mnogi pokušali što prije zaboraviti. Lewis je u jednoj od najpasivnijih borbi koje pamtimo pogodio nekoliko udaraca više i time dobio naklonost sudaca. Valja naravno uzeti u obzir kako je protiv sebe imao psihički poljuljanog Kamerunca, koji je borbu ranije poražen od Stipe Miočića, tim putem ostavši bez velike doze samopouzdanja.

Kad smo već spomenuli ono što bi moglo uslijediti pobjedniku, posljednja izjava Dane White glasila je kako će se Stipe Miočić boriti protiv pobjednika ove borbe, odnosno da su odustali od Jona Jonesa. Ipak, nitko ne otpisuje opciju eventualnog dogovara s Jonesom u međuvremenu, gdje bi onda Miočić mogao izvisiti na račun nečega što bi se sigurno nazvalo najvećom teškaškom borbom u UFC povijesti.

Linker
24. travanj 2024 07:27