UFC

Poznato je kad bi se Chimaev najranije mogao vratiti u Octagon

Khamzat Chimaev
 Screenshot (youtube)
Teške posljedice ostavio je COVID-19 na zdravlju UFC-ove nove velike zvijezde

Kad ga u brzom usponu prema vrhu UFC-a nije uspio zaustaviti niti jedan od prva tri UFC protivnika, a oni naredni još nisu dobili priliku, Khamzatu Chimaevu to je napravio COVID-19. Švedsko-čečenski UFC borac velter i srednje kategorije već je po treći put morao otkazati borbu protiv Leona Edwardsa zbog posljedica kakve je na njegovo zdravlja ostavila trenutna "mainstream" svjetska bolest.

Chimaev je čak vjerovao kako se u potpunosti oporavio, nakon čega je krenuo u pripreme za borbu koja se trebala održati 13. ožujka, no brzo je bio prisiljen istu otkazati. Počeo se tokom treninga prebrzo umarati te u potpunosti gubiti snagu i kondiciju. Pretrage su potvrdile kako posljedice i dalje osjeća te je prisiljen potražiti dodatnu stručnu pomoć.

Tu se uključio UFC, koji se odlučio putem svojih resursa pobrinuti za Chimaeva pa je isti na putu za Las Vegas. To je potvrdio njegov menadžer Ali Abdelaziz, dodavši kako se nada da bi Khamzat mogao biti spreman boriti se najranije u lipnju, no nije dao nikakve konkretne prognoze, dodavši samo kako je zdravlje trenutno na prvom mjestu.

UFC u svom APEX institutu ima sve što je potrebno za pripreme, ali i oporavak boraca te će Chimaev biti u uistinu najboljim uvjetima koje mu netko može pružiti. A prije svega će cilj biti riješiti ga posljedica koje mu je bolest ostavila, ali i dovesti do toga da mu se iste nakon toga više ne vrate.

U međuvremenu bi Leon Edwards, koji ovu borbu čeka već mjesecima, trebao dobiti novog protivnika. Problem je samo što ga onaj za kojeg se čini da bi bio najbolja opcija, a to je Colby Covington, trenutno odbija.

Linker
19. travanj 2024 11:49