UFC

Prilika karijere za švedskog Hrvata: Anton Turkalj borit će se za UFC ugovor

Anton Turkalj i Alexander Gustaffson
 Screenshot (youtube)
25-godišnji švedski Hrvat nastupat će na sedmoj ovosezonskoj priredbi u sklopu DWCS-a

Tri priredbe u sklopu Dana White's Contender Seriesa (DWCS-a) imali smo prilike pogledati ove sezone. Svaki puta Dana White podijelio je pet ugovora, a DWCS ćemo gledati svakog tjedna u noći s utorka na srijedu sve do 02. studenog, odnosno deset priredbi će se održati. Posebno zanimljiva za hrvatske, ali i švedske navijače biti će sedmi ovogodišnji DWCS na kojem će nastupati švedski Hrvat Anton Turkalj.

25-godišnj Anton neporažen je u dosadašnjih sedam profesionalnih nastupa. Svaku svoju pobjedu ostvario je prekidom, a posebno impresivan bio je u trenutno posljednjem nastupu koji je odradio u travnju ove godine. Turkalj je u sklopu BRAVE CF 50 priredbe nokautom nakon samo 13 sekundi pobijedio Konstantina Soldatova. Još je zanimljivija činjenica da je Anton Turkalj pobijedio kružnim udarcem šakom (''spinning back fistom''), a njegov nokaut nakon 13 sekundi borbe ujedno je i najbrži u povijesti te promocije. Snimku s promocijinog službenog Twitter profila pogledajte ispod ovog odlomka.

Turkalj je 2019. godine odradio je grappling meč protiv poznatog UFC-ovog borca Alexandera Gustafssona, no Anton je izgubio taj meč odlukom sudaca. Gustafsson je nakon tog meča izjavio kako će Turkalj u budućnosti sigurno postati UFC-ovim borcem. Priliku za ostvariti ''Maulerovo'' predviđanje Turkalj će dobiti 12. listopada ove godine kada će ujedno i predvoditi DWCS 7 priredbu. Njegov protivnik biti će neporaženi bugarski borac Kaloyan Kaloev (10-0-0), a borba će se održati u poluteškoj kategoriji. Kaloev je gotovo sve svoje mečeve odradio pod okriljem bugarske promocije naziva Max Fight, a 2018. godine nastupio je i na Serbian Battle Championshipu. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Srbina Milana Bodonjija.

Inače, otac Antona Turkalja je Hrvat, a majka mu je Šveđanka. Anton je rođen i odrastao u Švedskoj. MMA je započeo trenirati sa 16 godina starosti gledajući upravo Alexandera Gustafssona kako se bori na televiziji. Brzo se zaljubio u ovaj sport, a u osmom profesionalnom meču čeka ga dosad najveća borba karijera. Uspije li Turkalj pobijediti te pritom zadovolji kriterije Dane Whitea, čelnik UFC-a nagradit će ga ugovorom s najjačom svjetskom MMA promocijom.

Linker
16. travanj 2024 12:21