UFC

Procurile informacije o honorarima, McGregoru i Poirieru osigurane rekordne cifre

Conor McGregor i Dustin Poirier
 screenshot/YouTube
Kao što se moglo očekivati, Conor McGregor i Dustin Poirier značajno će popraviti financijsko stanje

Još nas samo određeni broj sati dijeli do prve UFC-ove PPV priredbe u 2021. godini, UFC 257 spektakla s Conorom McGregorom i Dustinom Poirierom u glavnim ulogama. Velika borba i veliki revanš, borba koju se Dana White usudio nazvati najvećom "ne-šampionskom" borbom u UFC povijesti. Ukratko, stavio ju je iznad sad već legendarnih borbi McGregora i Natea Diaza. No, to je sve marketing, zar ne?

Ono što nije marketing nego čista realnost su iznosi osiguranih honorara koje će borci zaraditi. Za Conora i Dustina ti podaci pojavili su se danas u medijima te otkrivaju kako je kod obojice u pitanje najveći iznos koji su primili u dosadašnjoj karijeri.

McGregor bi trebao na račun dobiti osiguranih pet milijuna dolara. To je dva milijuna više nego što je prošle godine u otprilike isto vrijeme uprihodio za borbu protiv Donalda Cerronea, ali i za tri borbe prije toga. Riječ je o drugoj borbi protiv Natea Diaza te o onima protiv Eddieja Alvareza i Khabiba Nurmagomedova. Naravno, ovdje se radi tek o onom osiguranom dijelu, dok je postotak prodaje prijenosa tajan podatak. Dobro je poznato kako tu Conor zarađuje više od svih ostalih boraca na UFC rosteru. Do sada je od ovih osiguranih i javno poznatih UFC honorara te bonusa zaradio 15 milijuna dolara, što je zapravo tek polovica iznosa od 30 milijuna dolara koliko je spremio za boksački meč protiv Floyda Mayweathera Jr.

Dustinu Poirier osigurana je zarada od točno jednog milijuna dolara, što je četverostruko više od do sada najvećeg baznog honorara, onog kojeg je uzeo za borbu vrijednu titule, protiv Khabiba Nurmagomedova. Za svoju prošlu borbu protiv Dana Hookera ipak je uzeo više, odnosno 300 tisuća dolara, gdje je pola tog iznosa bazni honorar, a pola bonus za pobjedu. Prema tome može pretpostaviti kako je to njegova ugovorom osigurana cifra, no za ovakve borbe pregovori su uvijek drugačiji. On je do sada službeno u UFC-u zaradio oko tri milijuna dolara.

Podaci za ostatak programa za sada nisu poznati, no nema sumnje kako će ovog puta svi biti zadovoljni. Posebno oni koji su si uspjeli osigurati makar i mali postotak zarade od prodaje prijenosa.

Linker
13. travanj 2024 20:23