UFC

Rafael Dos Anjos čvrsto odlučio: ‘Maknite me s rang ljestvice, nemam što dokazati nikome‘

Rafael Dos Anjos

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Odluku je donio nakon svojega posljednjeg poraza u lakoj kategoriji protiv Mateusza Gamrota

Rafael dos Anjos je završio s lakom kategorijom.

Bivši prvak u kategoriji do 70 kilograma je u svojoj posljednjoj borbi doživio poraz jednoglasnom sudačkom odlukom protiv petog rangiranog izazivača, Mateusza Gamrota, na UFC 299 priredbi ranije ove godine u Miamiju. Poraz od Gamrota ostavio je Brazilca na 14. mjestu na UFC-ovoj službenoj rang ljestvici. Odsad, to je mjesto koje ‘RDA‘ više ne želi zauzimati.

"Maknite me s rang ljestvice lake kategorije", napisao je Dos Anjos na Twitteru. "Za vas lakoteškaše koji me izazivate, ja više neću nastupati u lakoj kategoriji od sada. Nemam što dokazati nikome, hodam na oko 88 kilograma s 39 godina. Postoji mnogo borbi koje mi imaju smisla u velter kategoriji. Želim se boriti u srpnju. UFC, vratite me u taj oktogon."

UFC trenutno ima zakazana dva događaja za srpanj – UFC Fight Night Vegas 94 priredba 20. srpnja i tjedan dana kasnije, UFC 304 u Manchesteru 27. srpnja.

Posljednji put kad smo gledali Dos Anjosa (32-16) kako se natječe u velter kategoriji poražen je od rangiranog protivnika, Vicentea Luquea, na UFC Vegas 78 priredbi prošle godine. Brazilski veteran je dio UFC promocije već skoro 16 godina, imao je svoj debitantski nastup u oktogonu na UFC-u 91 krajem 2008. godine.

Što se tiče potencijalnih protivnika u velter kategoriji... Trenutno deseto rangirani velteraš, Geoff Neal, nema zakazanu borbu.

Linker
23. svibanj 2024 21:15