UFC

Renato Moicano ostavio je studij prava kako bi postao borac: ‘Imate jednu priliku za dobar život‘

Renato Moicano
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilac je poslao ohrabrujuću poruku svima koji nisu zadovoljni onim što trenutno rade u životu

Brazilski borac Renato Moicano ovog vikenda tražit će povratak pobjedama na ''UFC Fight Night 190'' priredbi. Posljednju borbu odradio je u prosincu prošle godine na UFC 256 eventu te ga je Rafael Fiziev nokautirao u prvoj rundi. Borbu prije te, Moicano je pobijedio borca iz Bosne i Hercegovine, Damira Hadžovića. Moicanov ovotjedni protivnik je engleski borac Jai Herbert.

Brazilski borac u razgovoru za portal ''MMAMania.com'' dotaknuo se ključnog trenutka svog života koji ga je doveo do UFC-a.

''Imao sam stvarno dobar život i odrastanje. Moji roditelji radili su dobre poslove i nisam imao teško djetinjstvo kao velika većina drugih boraca iz Brazila. Uvijek sam se volio natjecati i boriti. Kao osmogodišnjak počeo sam se baviti judom. Odmah sam se zaljubio u borilačke sportove i kad sam dobio priliku postati MMA borcem, objeručke sam ju prihvatio. Moji roditelji u početku su se protivili, a otac mi je govorio, ''Nije vrijedno baviti se tim sportom. Završit ćeš s ozljedama mozga, a ja želim da postaneš doktor ili odvjetnik.'', rekao je Moicano te nastavio:

''Čak sam i studirao pravo dvije godine u Brazilu. Svaki dan odlazio sam na fakultet i učio, no istovremeno sam i trenirao da postanem MMA borac. Došao sam do točke gdje sam borao odabrati te sam sve odbacio kako bih postao MMA borac. To je bila najbolja odluka u mom životu. Inače bih živio stvarno loš život. Ako ne radite ono što želite, život je mizerija. Znam da svaka profesija ima svoje dobre i loše strane, no nemojte razmišljati o tome. Razmišljajte o onome što uistinu želite raditi. Imate samo jednu priliku za dobar život, nećete živjeti još jednom. Ja sam zgrabio svoju i završio sam u UFC-u'', opisao je Renato Moicano kako je zapravo postao borcem.

32-godišnjak najbolje dane dosadašnje karijere proživljavao je tokom 2018. godine kada je bio četvrtorangirani borac perolake kategorije. Nakon dva poraza u nizu (Jose Aldo, Chan Sung Jung) odlučio je preći u laku kategoriji unutar koje je upisao jednu pobjedu i jedan poraz. Zasigurno se nada kako će opet dogurati do visoke pozicije na rankingu, a njegov put ka tome započinje upravo Jaia Herberta. Kako god njegova karijera završila, Moicana neće kopkati čuveno pitanje ''što bi bilo kad bi bilo?'' jer on prati svoje snove dugi niz godina.

Linker
05. svibanj 2024 04:24