UFC

Robbie Lawler smatra da se Diaz nije predao: ‘Radi se o akumuliranoj šteti‘

Robbie Lawler
 Screenshot (youtube, Ufc)
39-godišnji ‘‘Ruthless‘‘ uz veliku dozu poštovanja pričao je o svome protivniku Nicku Diazu

17 godina čekao je Robbie Lawler da uzvrati Nicku Diazu za poraz nokautom koji se dogodio davne 2004. godine. Više od šest godina Diaz nije aktivno nastupao dok je Robbie Lawler bio poprilično aktivan te je u tom periodu bio i prvak UFC-ove velter kategorije. Ipak, Lawler je posljednja četiri meča uoči borbe s Diazom izgubio i vidljivo je kako je došlo do osjetnog pada u njegovim izvedbama.

Nick Diaz nakon tako duge pauze nudio se kao dobra opcija za Lawlera koji je tražio povratak na pobjedničke staze. Izuzev povratka pobjedama, Lawler je imao priliku osvetiti se za gore spomenuti poraz, a sami meč i pobjeda protiv Nicka Diaza uvijek nose određenu težinu.

Teško je reći kako nije bilo zabrinutih prije ove borbe. Nick Diaz izgledao je daleko od obećavajućeg u tjednu prije meča, a Robbie Lawler prošao je nebrojeno puno ratova i s 39 godina na leđima sve je bliži kraju karijere. Međutim, dvojica legendarnih boraca pružili su izuzetno zabavan meč s neprestanom akcijom. Istina je kako Nick Diaz nije izgledao kao u najboljim danima, rijetko tko je uostalom i očekivao takvu verziju Diaza. Međutim, 339 bačenih i 150 pogođenih značajnih udaraca nije uopće loša statistika ako uzmemo u obzir da je borba trajala 10 minuta i 45 sekundi.

Ono čime je Diaz pomalo iznenadio fanove jeste činjenica kako je on zapravo predao meč, odnosno sucu je dao do znanja da ne može nastaviti nakon što ga je Lawler ozbiljno uzdrmao. Robbie Lawler s druge strane ne slaže se s teorijom da se Nick predao nego je jednostavno primio previše jakih udaraca.

''Mislim da se radilo o akumuliranoj šteti (Lawlerov odgovor na pitanje misli li da je Diaz odustao, op.a.). Osjetio sam da sam ga dobro pogodio 'check hookom' (tip krošea) i odmah nakon toga pogodio sam ga aperkatom. On je završio na podu i htio je da se i ja pridružim borbi u parteru, no ja sam htio da s nastavimo sa zabavom.'', rekao je Lawler predstavnicima medija na konferenciji nakon UFC 266 priredbe.

Puno uzajamnog poštovanja bilo je između Diaza i Lawlera tokom cijelog tjedna. Nick je rekao kako se neće služiti nikakvim ''trash talkom'', a Robbie Lawler oduvijek je poznat kao istinski sportaš koji preferira pričati šakama unutar borilišta. Robbie Lawler i nakon borbe zadržao je svoje poštovanje prema Diazu.

''On je ratnik. Cijelo vrijeme bio je unutar distance, ja sam bacao snažne udarce, a on ih je primao. Bilo je tu puno štete. Kada pogledate borbu ispočetka, shvatit ćete kakav je to rat bio. Rat kroz tri runde. Ja udaram poprilično jako, a ovo nije bila njegova noć.'', rekao je ''Ruthless'' i dodao informaciju kako je poželio Nicku da mu se posloži život te da će mu se onda i dobre stvari početi događati.

Zahvalio se ''Ruthless'' i Bellatorovom borcu Jasonu Jacksonu koji ga je pripremio na jedinstveni Diazov stil borbe te je objasnio kako je bio izuzetno motiviran trenirati za ovakvog protivnika. Lawler uistinu jeste djelovao motivirano od prve sekunde i dugo ga nismo vidjeli ovako agresivnog i željnog pobjede. Nadamo se kako će ga UFC-ovi matchmakeri uspješno motivirati protivnikom kojeg mu ponude za idući nastup jer vatre u ''Ruthlessu'' očito još uvijek ima.

Linker
23. travanj 2024 09:29