UFC

Robert Whittaker nezadovoljan je ishodom meča: ‘Smatram da sam ga pobijedio‘

Robert Whittaker vs. Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak srednje kategorije vjeruje kako je napravio sve što je trebalo da dođe do pobjede

Nakon uvjerljivog poraza nokautom u drugoj rundi, u desetom mjesecu 2019. godine, Robert Whittaker nanizao je tri pobjede. Sve to, dovelo je ''Reapera'' u priliku da se ponovno bori protiv Israela Adesanyje koji mu je upravo i nanio spomenuti poraz u 2019. godini. Napredovao je Whittaker od prvog meča i smatrao je kako ovaj put može ponuditi puno više.

Whittaker je uistinu djelovao bolje i na koncu je izgubio tek na bodove, ali jednoglasnom sudačkom odlukom (48-47 x2, 49-46). Ipak, meč je bio daleko tijesniji od njihovog prvog međusobnog obračuna, a Whittaker je djelovao poprilično razočarano nakon što je Bruce Buffer pročitao rezultat sa sudačkih kartica. Naime, Australac smatra kako je zaslužio više u ovoj borbi.

''Ova borba bila je bolja nego prva. Mislim da sam napravio dovoljno. Izgubio sam prvu rundu, konsolidirao sam se. Bolji sam bio sa svakim udarcem, imao sam nekoliko rušenja i mislio sam da je to dovoljno. Ali tako je, kako je. Vratit ću se u dvoranu, evoluirat ću dodatno, popravit ću se i vratit ću se bolji. Adesanya je bio moja najveća prepreka. Prvi put me uvjerljivo pobijedio i naporno sam radio nakon toga. Vidimo koliko sam napredovao, a plafon još nije niti na vidiku.'', rekao je Whittaker na konferenciji za medije nakon borbe, a zatim se dodatno osvrnuo na tijek meča i sami ishod.

''Nisam bio iznenađen njegovim nastupom. On je dobar borac, zapravo je jako dobar borac. Mislim da nitko drugi neće biti ni blizu pobjede protiv njega. Fenomenalan je borac. Ima dobro oko, tajming i njegove fizikalije čina ga opasnim. Ali iskreno, mislim da je izgledao pobjedivo te smatram da sam ga pobijedio. Smatram da sam napravio dovoljno. On nije pogodio ništa čime bi me uzdrmao, osim onog udarca u prvoj rundi.''

Robert je svojim nastupom pred medijima djelovao zapravo poprilično opušteno i zadovoljno svojim izdanjem. Dojam je kako je ''Reaper'' zapravo dobio dodatno samopouzdanje jer je tako dobro parirao prvaku. Jednom je već dokazao kako je osjetno ispred ostalih izazivača, no prvak je i dalje nepremostiva prepreka za njega. Međutim, nekoliko dobrih pobjeda, na primjer protiv boraca kao što su Vettori, Costa ili Strickland, gurnule bi Whittakera u novu borbu za pojas. Upravo tome, nada se Robert Whittaker.

''Iskreno, treća borba između njega i mene je neizbježna, zato što ću ponovno zgazit svakog koga stave pred mene. On to zna također i zato je rekao da ćemo se vidjeti u budućnosti. Također, ja ne vidim njega da gubi pojas u skorije vrijeme. On je dobar, jednostavno je dobar. Smatram da sam ja osoba za pobijediti ga. Moj cilj je isti, pobijediti idućeg tipa kojeg stave pred mene.'', objasnio je nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije.

Adesanya je prema službenoj statistici pogodio 20 značajnih udaraca više od Whittakera (79-59), a gledajući statistiku po rundama, Whittaker je samo u četvrtoj rundi pogodio više značajnih udaraca. Ipak, sama statistika također odaje da se radilo o tijesnoj i napetoj borbi, a Whittaker je uspio ubilježiti i četiri uspješna rušenja. Međutim, nije ništa konkretno napravio u takvim situacijama. Sve u svemu, Whittakeru je tek 31 godina i bez ikakve sumnje, ima vremena da izbori barem još jedan napad na pojas. Tko će tada biti prvak, Adesanya ili netko drugi, ''Reaperu'' vjerojatno nije niti bitno.

Linker
21. svibanj 2024 02:52