UFC

Rose Namajunas shvaća koliko znače komplimenti Mikea Tysona: ‘Jedna od najkul stvari u mojoj karijeri‘

Rose Namajunas

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvakinja UFC-ove slamka kategorije nedavno je dobila pohvale od strane boksačkog velikana

Meč između Rose Namajunas i Carle Esparze na ovotjednoj UFC 274 priredbi poprilično je u sjeni glavne borbe večeri, kao i one između Tonyja Fergusona i Michaela Chandlera. Pomalo je nepravedno da ikakav meč Rose Namajunas bude u nečijoj sjeni, jer ''Thug'' Rose pružila nam je nekolicinu odličnih borbi kroz prijašnjih nekoliko godina.

Carla Esparza također zaslužuje poštovanje kao prva UFC-ova prvakinja u slamka kategoriji, a nakon nekoliko poraza, uspona i padova, Esparza je ponovno izborila priliku za osvojiti titulu.

Bit će to revanš ove dvije borkinje, a prvi puta borile su se krajem 2014. godine. Upravo je tada Esparza i postala inauguralnom prvakinjom UFC-ove slamka kategorije, ali bitno je napomenuti kako je to bio četvrti profesionalni meč za Namajunas. Rose je nevjerojatno napredovala nakon toga te je upisala devet pobjeda i dva poraza.

Trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede i tražit će ukupno treću obranu svoje titule u slamka kategoriji. Rose je svojim mečevima protiv Joanne Jedrzejczyk, Jessica Andrade i Weili Zhang došla pod povećalo šire borilačke javnosti, a Mike Tyson jedan je od onih koji je javno pohvalio Rose Namajunas. ''Iron Mike'' gostujući kod Joe Rogana u podcastu pohvalio je njen duh, tehniku i samopouzdanje.

Svi znaju tko je i što je Mike Tyson u svijetu borilačkih sportova, a dobiti pohvalu od njega nije mala stvar. Megan Olivi prilikom intervjua s Rose Namajunas, zatražila je osvrt prvakinje te ju je upitala koliko joj znači pohvala od takve borilačke veličine kao što je Tyson.

''To je bilo super kul, nestvarno. Svakog dana kad se probudim, ne mogu vjerovati da mi se takve stvari događaju u životu. On (Tyson) je jedan od najboljih, borac u punom smislu riječi. Što još mogu uopće reći? To je jedna od 'najkul' stvari koje su mi se dogodile tijekom cijelog mog borilačkog puta.'', objasnila je Rose.

Hoće li Namajunas nastaviti oduševljavati i ovog vikenda ili će Esparza iznenaditi svijet, saznat ćemo u nedjelju, rano ujutro.

Linker
19. svibanj 2024 11:05