UFC

Samu Alveyu izbijen prepoznatljivi osmijeh s lica nakon što mu je otkazana subotnja borba

Sam Alvey
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC on ESPN 28 u jednom je danu ostao bez dvije sunaslovne borbe

Iako se na programu UFC on ESPN 28 i dalje nalazi čak 13 borbi, na njegovu kvalitetu pala su dva teška udarca. Dvije borbe koje su u tom trenutku držale poziciju "co-main eventa" otkazane su. Već smo pisali o tome kako se Shamil Abdurakhimov neće boriti protiv Chrisa Daukausa, a u međuvremenu je otkazana i borba Sama Alveya protiv Romana Kopylova.

Razlog za otkazivanje spomenute borbe srednje kategorije je poznat. Ruski borac, kojem je ovo trebao biti povratak u Octagon nakon studenog 2019. godine i debija u domovini, nije uspio ishoditi vizu, a promocija nije uspjela pronaći zamjenskog protivnika za Alveya. U pitanju je inače bivša velika zvijezda FNG promocije, a u UFC je došao kao neporaženi potencijal, no odmah je zaustavljen od strane Karla Robersona.

Svojevremeno vrlo popularni i perspektivni "Smilin' Sam" u posljednjih šest borbi ima pet poraza i jedan neodlučen ishod, no promocija mu je odlučila dati još jednu šansu. Budući da je istu shvatio itekako ozbiljno, s njegovog je lica nestao prepoznatljivi osmijeh čim je dobio informaciju kako ovog vikenda neće nastupiti u UFC APEX kompleksu.

"Potrošite posljednjih 12 tjedana i izgubite otprilike 187 kilograma krvareći, znojeći se, plačući, lomeći sam sebe i druge ljude te jednostavno odradite maksimalno što možete, da biste putem u zračnu luku saznati da vaš protivnik, koji je Rus, ne može odraditi borbu iz raznih razloga. No, kaže ti UFC da će ti pronaći protivnika. Nastaviš svoj put, dođeš u zračnu luku i onda dobiješ poruku da nisu uspjeli nikoga naći te da imaju borbu za tebe, no protiv drugog borca i za mjesec dana", objavio je Alvey na TikToku, vjerojatno potvrdivši kako je borbu predviđenu za 28. kolovoza prihvatio.

Nakon ovih otkazivanja, čini se da će poziciju sunaslovne borbe priredbe koju predvode Uriah Hall i Sean Strickland preuzeti Mounir Lazeez i Niklas Stolze.

Linker
03. svibanj 2024 16:32