UFC

Službeno je potvrđen meč između Michaela Chandlera i Dustina Poiriera: Bore se krajem godine

Poirier i Chandler

 Screenshot (youtube, Ufc, Espn Mma)
Radi se o UFC 281 priredbi koja za sad sadrži dvije borbe za pojas

Nakon brojnih tenzija koje su ova dva borca prikazala u medijima, napokon je došlo i do dogovora meča. Dustin Poirier borit će se protiv Michaela Chandlera u jedanaestom mjesecu u Madison Square Gardenu!

Iako je već nekoliko puta dolazila vijest kako su oba borca verbalno pristala na meč, nikakvih službenih potvrda do večeras nije bilo. Iako su i jedan i drugi u proteklom periodu prozivali i neke druge borce, izgleda da je odluka pala.

Michael Chandler trenutno iz dolazi iz najveće pobjede u svojoj karijeri. Nešto ranije ove godine je brutalno nokautirao Tonyja Fergusona u drugoj rundi na UFC 274 eventu te mu tako nanio četvrti poraz u nizu. Prije toga je Chandler poražen od Charlesa Oliveire u borbi za titulu lake kategorije, te posljednji put od Justina Gaethjea krajem prošle godine. Na službenoj rang ljestvici Chandler je peti, za tri mjesta niže od Dustina.

Dustin Poirier u trenutno posljednjem nastupu poražen je od Charlesa Oliveire u također borbi za titulu, a prije toga je imao dva meča protiv Conora McGregora koja je oba pobijedio. Dustin je trenutno drugi na službenoj rang ljestvici, a meč protiv Chandlera tražio je još od početka ljeta.

Bit će ovo prava poslastica u lakoj kategoriji koja će se održati 12. studenog (jedanaesti mjesec) na UFC 281 priredbi koju predvode Israel Adesanya i Alex Pereira. Osim te, za sad je za UFC 281 potvrđena i još jedna borba za titulu, između Carle Esparze i Weili Zhang.

Linker
03. svibanj 2024 11:00