UFC

Soldićev rival iz KSW-a najavio svoj meč protiv Tavaresa: ‘Želim učiniti ono što Adesanya nije mogao‘

Dricus Du Plessis

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Brad Tavares bit će nam jako dobar pokazatelj toga koliko Dricus Du Plessis može u UFC-u

Jako težak ispit čeka Dricusa Du Plessisa (16-2-0, 2-0 UFC) ovog vikenad na UFC 276 eventu. Južnoafrički borac srednje kategorije trenutno je na dvije pobjede u jednako toliko UFC nastupa, a sada će se boriti protiv rangiranog protivnika.

Iskusni Brad Tavares (19-6, 14-6 UFC) stajat će na suprotnoj strani ringa, a 34-godišnjak s Havaja trenutno je 12. u poretku izazivača srednje kategorije. Du Plessis je do finiša došao u oba dosadašnja nastupa pod okriljem UFC-a, a protiv Tavaresa planira nastaviti taj niz.

''Brad Tavares je moj treći UFC protivnik. On je bio Izzyjev treći protivnik također. Adesanya ga je pobijedio, ali nije ga završio. Ne kažem da ću biti nesmotren i pokušati ga završiti nečim spektakularnim. Radit ću ono što uvijek radim. Način na koji se ja borim uvijek je uzbudljiv. Bit ću svoj i pokušat ću zaustaviti Tavaresa. Ne želim ovo ostaviti sucima. Želim unutar tri runde učiniti ono što prvak nije mogao u pet rundi.'', rekao je Du Plessis.

Tavares i Adesanya borili su se sredinom 2018. godine i sadašnji prvak srednje kategorije slavio je jednoglasnom odlukom sudaca. Tvrdi Tavares pretrpio je dobre batine, ali nije se dao završiti. Tim Boetsch, Edmen Shahbazyan i Robert Whittaker jedini su borci koji su uspjeli završiti Tavaresa (sva trojica nokautom), a Brad je trenutno u nizu od dvije uzastopne pobjede. Dugo je Tavares među 15 najboljih boraca u kategoriji, ali Du Plessis smatra kako je Brad Tavares zapravo samo ''gatekeeper'' i da ništa više od toga niti neće postati.

''Uvijek je bio nezgodan borac. Svaki puta dođe u dobroj formi i spreman potući. Nikada nismo vidjeli da je ostao bez goriva jer je došao nespreman. Nikada nije niti izvan borbe. Borio se protiv Yoela Romera i bio je kompetitivan sve do samog kraja. Prvak ga je teško prebio, ali Tavares se trudio sve do samog kraja. On je nevjerojatan borac i uvijek je bio, ali mislim da jednostavno ne napreduje. Ako pogledate njegove godine te sve njegove mečeve, ništa se nije promijenilo od prvog dana. Njegov stil uvijek je isti. On će doći potući se, držat će se svog tradicionalnog Muay Thai stila i bacat će snažne kickove. Uvijek se tako borio. Nekad mu je to polazilo za rukom, a nekad ne. Poštovanje za njega, sjajan je sportaš i uistinu čvrst borac. Međutim, on je 'gatekeeper', a nova generacija dolazi.'', objasnio je južnoafrički borac.

Du Plessis je nekoć bio i KSW-ov prvak, ali u velter kategoriji. U četvrtom mjesecu 2018. godine nokautirao je našeg Roberta Soldića u drugoj rundi. ''RoboCop'' je isticao kako ga je teško skidanje kilaže koštalo pobjede, a u revanšu koji se održao šest mjeseci kasnije, Soldić je Du Plessisu održao pravu školu MMA-a. Tehničkim nokautom u trećoj rundi završio je Dricusa, a dominirao je od samog početka meča.

Du Plessis je nakon toga upisao još jednu pobjedu u KSW-u, a zatim i u EFC-u. Nakon toga uslijedio je potpis ugovora s UFC-om. Debi je okončao u prvoj rundi nokautiravši Markusa Pereza, a u drugom meču nastradao je Trevin Giles. On je ušai u drugu rundu s Du Plessisom, ali također je zaustavljen nokautom.

Brad Tavares bit će jako dobar pokazat Du Plessisovih mogućnosti, a radi se o jako dobrom kandidatu za najbolju borbu večeri.

Linker
20. travanj 2024 04:43