UFC

‘Srpski čelik‘ večeras ide po zlato u Češkoj: Bojan Veličković napada pojas prvaka u OKTAGON-u

Bojan Veličković

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Bivši UFC-ov borac i ponajbolji srpski MMA borac večeras nastupa u jako bitnom meču

Činilo se kako karijera Bojana Veličkovića (20-10-2) u periodu od 2017. pa do sredine 2019. godine, ide naglo silaznom putanjom. Čak šest poraza upisao je tada ''Serbian Steel'', a savladao je samo Jonatana Westina. Ipak, 2020. godina donosi puno pozitivnih promjena.

Dvije pobjede upisao je Srbin u protekloj godini, a ove godine nadovezao se s još dva odlična slavlja. Veličković se u 2021. godini skrasio unutar češko-slovačke organizacije OKTAGON. Radi se o vrlo dobroj europskoj promociji koja obiluje poprilično dobrim borcima, a organizacija i produkcija također su na visokom nivou.

Veličković je u oba nastupa unutar OKTAGONA pobjeđivao tehničkim nokautom u prvoj rundi. Emmanuel Dawa bio je žrtva u šestom mjesecu ove godine, a bivši UFC-ov borac Carlo Prater nastradao je u devetom mjesecu. Mađar Mate Kertesz (11-3-0) i Bojan Veličković trebali su se danas obračunati u borbi koja bi vjerojatno odredila idućeg izazivača unutar velter kategorije. Međutim, Kertesz je morao otkazati nastup. no prava prilika otvorila se otkazivanjem Ivana Buchingera. OKTAGON-ov prvak perolake i lake kategorije trebao se boriti protiv Davida Kozme za treći pojas unutar OKTAGONA. Međutim, Buchinger je otkazao nastup zbog ozljede i promocija je odlučila upariti Davida Kozmu i Veličkovića u meču za prvaka velter kategorije.

Čeh David Kozma (28-11-0) aktualni je OKTAGON-ov prvak velter kategorije. 29-godišnjak nadimka ''Pink Panther'' izuzetno je iskusan borac za svoje godine, a titulu prvaka drži od trećeg mjeseca 2019. godine. Pojas je uspješno branio dvaput, a posljednji put u svibnju ove godine, savladavši Leandra Silvu jednoglasnom odlukom. Većina Kozminih pobjeda dolazi submissionom (12), no osam puta uspijevao je nokautirati svoje protivnike.

Dakle, Veličkovića na gostujućem terenu čeka sjajna prilika za okruniti odličnu 2021. godinu. Meč između ''Srpskog čelika'' i ''Pink Panthera'' ujedno je i glavna borba večeri na OKTAGON 29 prredbi koja će se večeras održati u češkoj Ostravi. Ukupno je 12 borbi na programu, priredba započinje od 18:00 sati.

Linker
14. travanj 2024 07:46