UFC

Stipe Miočić: ‘Stariji sam, ali i mudriji, ishod borbe protiv Ngannoua bit će isti kao prvi put‘

Miočić vs. Ngannou
 screenshot (YouTube)
Samopouzdanje stečeno u prvoj borbi protiv Francisa Ngannoua veliko je i važno oružje Stipe Miočića

Uvjerljiva pobjeda sudačkom odlukom nakon pet rundi ishod je prve borbe Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, dva najbolja svjetska MMA teškaša, koji će 27. ožujka prevoditi UFC 260 priredbu svojim velikim revanšem. Miočić je u toj prvoj borbi ostao na nogama nakon što je primio nekoliko itekako ozbiljnih udaraca Kamerunca, a onda je preuzeo potpunu kontrolu nad borbom. Kao da je Francis imao tek ponešto municije, koju je potrošio i onda do kraja borbe gotovo nestao.

Što će se dogoditi u novoj borbi ne možemo znati, no možemo saznati kako na to gleda UFC-ov prvak, koji je još jednom u startu postavljen kao autsajder.

"Francis je itekako snažan i opasan momak. Ponovno je u nizu unutar kojeg sve ispred sebe nokautira, ali nažalost po njega, ponovno se mora boriti protiv mene. To je loš dio njegove priče. Svakako je bolji nego što je bio, ali i ja sam. Znam da starim, no isto tako sam i sve mudriji, imam par novih trikova. Kaže se kako starog psa nije moguće naučiti nove trikove, ali to nije istina. Dosta toga sam naučio otkako smo se posljednji put borili. Na kraju će sve završiti istim ishodom. Izaći ću iz borilišta s pojasom oko pasa, i dalje isti prvak", otkrio je Stipe tijekom jednog neuobičajenog gostovanja. Naime, našao se u Oral Sessions Podcastu Renee Paquette.

Voditeljica koja inače nema previše veze s borilačkim sportom se jako dobro snašla te je upitala UFC-ovog prvaka koji su elementi borbe za koje vjeruje da ih je podigao na više razinu nego što je to bilo ranije, prije svega u prvoj borbi protiv Ngannoua.

"Brzina i 'tajming'. No, prije svega sam radio na brzini, sve je do nje. Brzina je ono što ubija. Zapravo, na tome smo najviše radili i u posljednjih par kampova, onih za borbu protiv Cormiera", samo je kratko Stipe otkrio ono gdje smatra da je dodatno napredovao.

Neki detaljniji Francisov napredak nismo uspjeli vidjeti i uvjeriti se u njega, u prvom planu zbog kratkog trajanja borbi u kojima je nastupio. Svakako je postao ubojitiji, no ne možemo znati što se dogodi i kako izgleda nakon što netko uspije izbjeći njegovih prvih par napada. U prvoj borbi smo vidjeli na koji je način Stipe to uspio te što se onda dogodilo. I sad će to biti prvi i najvažniji zadatak. Ako ga Stipe odradi onako kako je zamislio, ostatak je na Francisu. Što on može napraviti i što je promijenio da mu se ne dogodi isto što i početkom 2018. godine? Saznat ćemo ako borba ode dalje od uvodnih nekoliko minuta.

Linker
19. travanj 2024 10:07