UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Adesanya i Figueiredo brane titulu, vraća se Nate Diaz

 UFC
Marvin Vettori i Brandon Moreno pokušat će u revanšima napraviti ono što prvi put nisu uspjeli

UFC 263 nova je UFC-ova PPV priredba, ujedno treća ovogodišnja uz prisustvo publike u dvorani, a kao domaćin iste odabran je Glendale u američkoj saveznoj državi Arizoni. Ljubitelje slobodne borbe čekat će dvije borbe za titulu, koje su ujedno i revanši, više nego intrigantna borba Natea Diaza i Leona Edwardsa te još nekolicina sjajnih borbi poznatih i uzbudljivih imena.

Nitko u srednjoj kategoriji do sada Adesanyu nije ugrozio poput Vettorija


Israel Adesanya i njegov izazivač Marvin Vettori prvi put su se borili u travnju 2018. godine, a Adesanya je tada slavio podijeljenom odlukom nakon tri runde. To je do danas ostala borba srednje kategorije u kojoj je bio najbliže poraze te posljednji poraz za talijanskog borca koji je sjajnom serijom došao do prilike za revanš. Ali, revanš u kojem pobjedom postaje UFC prvak.

Prošli put je Vettori uspio pritiskom Adesanyi napraviti probleme, a sad ima iza sebe primjer Jana Blachowicza, koji je Israelu nanio prvi poraz. Vjerojatno će na tome Talijan graditi taktiku, ali nema sumnje kako je i prvak kroz trening dodatno radio na svojoj obrani od rušenja.

Obojica su dvije i pol godine stariji te nekoliko teških borbi iskusniji, ali isto tako poznaju jedan drugog bolje nego ikad. Upravo zbog takvih karakteristika revanši imaju neku posebnu vrijednost. Ovaj će bez sumnje biti uzbudljiv.

Kad se nije ništa očekivalo, odradili su borbu godine. Mogu li isto ponoviti?


Od prve borbe Deivesona Figueireda i Brandona Morena nije se puno očekivalo. Brazilac je samo mjesec dana ranije upisao svoju prvu obranu titule i mnogi su se čudili zašto je prihvatio ovu borbu. Na kraju je to bila sjajna odluka, budući da su Brandon Moreno i on odradili svakako najbolju mušku UFC borbu u 2020. godini. Za ukupno najbolju imaju jaku konkurenciju u sudara Joanna Jedrzejczyk i Weili Zhang, to moramo priznati.

Prva borba završila je bez pobjednika, prije svega zbog prvakovog negativnog boda, ali to je bila sjajna stvar jer je donijela revanš. I to pred publikom. Sad se samo postavlja pitanje mogu li ponoviti uzbuđenje koje su donijeli prvi put.

Nate Diaz u prilici vratiti se pred sami vrh, Edwards traži potvrdu pozicije izazivača


Nije bilo lako nagovoriti Natea Diaza na prvu borbu nakon studenog 2019. i okršaja protiv Jorgea Masvidala za BMF titulu. Zbog toga ne treba čuditi da je dobio priliku napasti borca koji je po mnogima trebao već biti izazivač i time ukrasti njemu poziciju za koju je dugo radio. Edwards se nalazi unutar niza od osam pobjeda i kao da je morao prihvatiti ovu borbu da bi napokon došao u priliku boriti se protiv Usmana.

Od Natea uistinu ne znamo što očekivati nakon ovakve pauze, ali Edwards se svakako priprema za njegovu najbolju verziju. Diaz se na račun samo jedne pobjede može umiješati među kandidate za napad na titulu, iako ne možemo biti sigurno koliko ga to motivira. Njega motivira novac, a nema još puno dobrih šansi da ga u većoj količini zaradi. Pobjedom protiv Edwardsa jednu takvu priliku svakako će izboriti, bilo ona borba za titulu ili ne.

Na ostatku programa svakako vrijedi spomenuti ime Demiana Maie, veterana u čijim ćemo borbama još uistinu kratko imati priliku uživati te vrhunsku borbu Brada Riddela i Drewa Dobera.

UFC 263 - Raspored borbi

(-84 kg) Israel Adesanya (c) vs. Marvin Vettori[a]
(-57 kg) Deiveson Figueiredo (c) vs. Brandon Moreno[b]
(-77 kg) Leon Edwards vs. Nate Diaz
(-77 kg) Demian Maia vs. Belal Muhammad
(-93 kg) Paul Craig vs. Jamahal Hill

(-70 kg) Drew Dober vs. Brad Riddell
-93 kg) Eryk Anders vs. Darren Stewart
(-57 kg) Lauren Murphy vs. Joanne Calderwood
(-66 kg) Movsar Evloev vs. Hakeem Dawodu

(-61.5 kg) Pannie Kianzad vs. Alexis Davis
(-70 kg) Terrance McKinney vs. Matt Frevola
(-66 kg) Chase Hooper vs. Steven Peterson
(-70 kg) Fares Ziam vs. Luigi Vendramini
(+93 kg) Carlos Felipe vs. Jake Collier

Linker
19. svibanj 2024 23:03