UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Pred nama je borilačka večer u terminu koji će vas oduševiti

Marvin Vettori i Kevin Holland
 Screenshot (Twitter, UFC)
Popis borbi govori nam da nas u Las Vegasu čeka nekoliko uzbudljivih okršaja

Novi vikend donosi nam novu UFC-ovu priredbu. Event nazvan UFC on ABC 2 ili, ako vam je draže, UFC Vegas 23, u subotu će predvoditi zanimljiv okršaj u srednjoj kategoriji.

Marvin Vettori (16-4-1) vraća nam se u kavez nakon prosinca i borbe u kojoj je svladao Jacka Hermanssona, ali svoju petu uzastopnu pobjedu ipak neće loviti protiv Darrena Tilla, već Kevina Hollanda, koji je otprilike 10-ak dana prije održavanja eventa pristao zamijeniti ozlijeđenog engleskog borca.

Vettori je trenutno šestorangirani izazivač koji se nadao da bi novom pobjedom mogao izboriti revanš s Israelom Adesanyom, aktualnim prvakom koji ga je prije tri godine svladao podijeljenom sudačkom odlukom. No, pitanje je hoće li UFC eventualnu pobjedu nad Hollandom cijeniti onoliko koliko bi cijenili onu nad Tillom...

image
Marvin Vettori i Kevin Holland
Screenshot (UFC)

S druge strane, desetorangirani Holland traži povratak na pobjedničke staze. 28-godišnji Amerikanac imao je nezaboravnu 2020. tijekom koje je slavio u svih pet nastupa i samim time izjednačio rekord po broju pobjeda u jednoj kalendarskoj godini. Puno se toga očekivalo od 'Trail Blazera' i na ulasku u 2021., no već 20. ožujka je pokleknuo i uvjerljivo izgubio od Dereka Brunsona.

Holland je potom hrabro prihvatio ekspresni povratak u kavez, što je definitivno riskantan potez, ali i potez koji mu se u slučaju pobjede može itekako isplatiti.

Bitka velikih talenata, novi meč 'Platinum' Perryja

Sunaslovna borba ove priredbe rezervirana je za borce iz perolake Arnolda Allena (16-1) i Sodiqa Yusuffa (11-1). Ovdje je riječ o sudaru dva vrlo talentirana 27-godišnjaka koja su tijekom karijere doživjela po samo jedan poraz. I Arnold (7-0) i Yousuff (4-0) su zapravo neporaženi kao UFC borci, a uspješniji iz njihovog dvoboja mogao bi već u svom idućem nastupu osigurati borbu s jednim od poznatih imena iz TOP 10 ove kategorije.

Iste večeri gledat ćemo još dosta poznatih lica poput Sama Alveyja koji će se boriti s Julianom Marquezom, bit će tu i zanimljiv okršaj u slamka kategoriji između Nine Ansaroff i Mackenzie Dern, a glavni dio programa borbom protiv Daniela Rodrigueza otvara popularni Mike Perry.

Na uvodnom dijelu eventa nastupit će i veteran Jim Miller, teškaš Yorgan De Castro, ali i bivši KSW-ov prvak u perolakoj i lakoj kategoriji - Mateusz Gamrot.

Kada i gdje se održava UFC on ABC 2?

Nova UFC-ova priredba održat će se ove subote u lasvegaškom APEX kompleksu, a sjajna vijest za sve navijače s ovih prostora je ta da uvodni program starta već u 18:00, dok je glavni na rasporedu od 21:00.


UFC on ABC 2 popis borbi:

Marvin Vettori vs. Kevin Holland

Arnold Allen vs. Sodiq Yusuff

Sam Alvey vs. Julian Marquez

Nina Ansaroff vs. Mackenzie Dern

Mike Perry vs. Daniel Rodriguez

Uvodne borbe:

Jim Miller vs. Joe Solecki

Scott Holtzman vs. Mateusz Gamrot

Erin Blanchfield vs. Norma Dumont Viana

John Makdessi vs. Ignacio Bahamondes

Yorgan De Castro vs. Jarjis Danho

Hunter Azure vs. Jack Shore

Luis Saldana vs. Jordan Griffin

Da Un Jung vs. William Knight

Impa Kasanganay vs. Sasha Palatnikov

Linker
25. travanj 2024 01:43