UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Teškaška i poluteškaška poslastica u prvom planu

 UFC
Drugi vikend u nizu, UFC fanovima daruje priredbu u čijoj glavnoj borbi nastupaju vrhunski teškaši

Nakon uzbuđenja koje je pružio UFC Fight Night 185, na kojem smo pratili veliku večer Derricka Lewisa, još će jednu priredbu iz UFC Fight Night serije predvoditi teškaški ogled. Ciryl Gane i Jairzinho Rozenstruik tražit će svoje mjesto među onima koji se mogu nadati napadu na titulu, no ništa manje važne nisu još neke borbe s programa, posebno ono što nudi sunaslovni ogled novog vrhunskog borilačkog programa.

Bliža budućnost teške kategorije na velikoj sceni


Ciryl Gane (7-0, 4-0 UFC) vrlo je brzo postao hit borac kategorije koja u pravilu žudi za novim potencijalima i talentima. Nije u pitanju mlad borac, budući da će uskoro napuniti 31 godinu, no čim se pojavi neko novo ime, to je pravo osvježenje, posebno ako već nakon prve dvije borbe mnogi smatraju kako se tu radi o budućem prvaku. Nakon četiri UFC borbe, gdje je u posljednjom nastupu dominantno savladao bivšeg prvaka, takve najave više rijetko kome zvuče nerealno. Po petu UFC pobjedu, vrijednu Top 5 statusa, krenut će protiv još jednog borca koji je u kratkom vremenu osvježio kategoriju.

Jairzinho Rozenstruik (11-1, 5-1 UFC) već je jednom došao do ovakve prilike, no za ono što nudi Francis Ngannou u svibnju prošle godine još nije bio spreman. Hladno je nokautiran već u prvom pravom napadu Kamerunca, no "Bigi Boy" se vrlo brzo vratio pobjedom nad Juniorom Dos Santosom, istim borcem koji je gore spomenut kao prvak kojeg je Gane savladao. U ovaj okršaj dva kickboksača ući će Surinamac kao iskusniji borac, ali isto tako kao autsajder. Njegov posao bit će obraniti poziciju četvrtog borca teškaške ljestvice te se zadržati u krugu kandidata za napad na titulu. Priča se da bi pobjednik ove borbe zapravo trebao u duel protiv Derricka Lewisa za izazivača, tj. onog borca koji bi titulu trebao napasti nakon Jona Jonesa. No, to su tek špekulacije o kojima je prerano govoriti.

Nikita testira najvećeg potencijala poluteške kategorije

Na najvećem ispitu otkad je pristupio UFC-u bit će Magomed Ankalaev (14-1, 5-1 UFC), koji svoj put prema vrhu druge najteže UFC divizije nastavlja u sunaslovnoj borbi ove priredbe, protiv Nikite Krylova (26-7, 8-5 UFC). Borba je to u kojom prema rezimeu boraca možemo očekivati prekid. Krylov je naime 25 od svojih 26 pobjeda ostvario na taj način. Zapravo, tek je svoju posljednju pobjedu, koju je ožujku prošle godine ostvario protiv Johnnyja Walkera, upisao sudačkom odlukom. Ankalaev je trenutno u nizu od pet pobjeda, od čega je četiri ostvario nokautom, a posebno je opasan udarcima nogama. Zapravo, njima je došao do tri od spomenute četiri pobjede. Posljednja dva meča odradio je protiv Iona Cutelabe, pobjedom u drugom u potpunosti ugasivši kontroverze koje su ostale iza njihove prve borbe. I ovdje je favorit lošije rangirani borac, budući da se Ankalaev nalazi na 11. mjestu ljestvice, a Ukrajinac tri pozicije ispred njega.

Gdje i kad se priredba održava?


Priredba se održava u noći sa subote 27. veljače na nedjelju 28. veljače. Uvodni program započet će u 23 sata, dok je glavni na rasporedu u 2 sata iza ponoći.

UFC Fight Night 186 - Raspored borbi

(+93 kg) Jairzinho Rozenstruik vs. Ciryl Gane
(-93 kg) Nikita Krylov vs. Magomed Ankalaev
(-57 kg) Montana De La Rosa vs. Mayra Bueno Silva
(-61.5 kg) Pedro Munhoz vs. Jimmie Rivera
(-66 kg) Alex Caceres vs. Kevin Croom

(-70 kg) Thiago Moises vs. Alexander Hernandez
(-61.5 kg) Sabina Mazo vs. Alexis Davis
(-61.5 kg) Vince Cachero vs. Ronnie Lawrence
(-93 kg) Dustin Jacoby vs. Maxim Grishin

Linker
24. travanj 2024 22:50