UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Tri teškaške borbe za ljubitelje ‘velikih momaka‘

 UFC
Ispred nas je prva od dvije UFC priredbe predvođene borbama teške kategorije

Nakon velikih uzbuđenja koje je priuštila UFC 258 priredba, do idućeg PPV programa se vraćamo Fight Nightovima. Prije UFC 259 priredbe održat će ih se dva, oba predvodi borba teške kategorije, a prvi je onaj s Curtisom Blaydesom i Derrickom Lewisom u glavnim ulogama.

Teškaški okršaj koji se već neko vrijeme čeka


Borba Blaydesa i Lewisa trebala se prvi put održati 28. studenog prošle godine. Sve je bilo spremno, da bi na dan borbe došao pozitivan COVID-19 test Blaydesa i borba je odgođena. No, brzo je dočekala svoj novi datum, a on je ispred nas, 20. veljače. Curtis Blaydes (14-2, 9-2 UFC) podosta je uspješno prošao kroz sve dosadašnje protivnike osim Francisa Ngannoua, koji ga je savladao dva puta. Kako je Ngannou dočekao svoj drugi napad na titulu, Blaydes bi si mogao osigurati poziciju prvog izazivača ako savlada Lewisa. Naravno, puno toga ovisit će i o situaciji s Jonom Jonesom.

Derrick Lewis (24-7, 15-5 UFC) jednom je već napao UFC titulu, no sad je ponovno unutar pozitivnog niza i bude li Blaydes njegova 16. pobjeda u Octagonu, također ima sve reference za poziciju izazivača. Lewis je već više puta bio otpisan, neke borbe uvjerljivo je gubio da bi ih onda preokrenuo i borac je kojeg se nikako ne smije otpisati, posebno ako bude imao 25 minuta da pogodi Curtisa pravim udarcem.

Ostatak glavnog programa također u znaku teškaša


Iako poziciju sunaslovne borbe imaju djevojke, Yana Kunitskaya i Ketlen Vieira, a njihov okršaj vrlo je bitan za žensku bantam kategorije, ipak će teškaši biti u prvom planu i u ostatku glavnog programa. Pratit ćemo tako još jednu borbu rekordera po broju UFC nastupa među teškašima, bivšeg prvaka Andreija Arlovskog (30-19, 19-13 1 NC UFC). Ovog puta imat će zadaću zaustaviti nadolazećeg Britanca, Toma Aspinalla (9-2, 2-0 UFC).

Osim 42-godišnjeg Bjelorusa, nastupit će i jedini UFC teškaš stariji od njega, 43-godišnji Aleksei Oleinik (59-14-1, 8-5 UFC). Najiskusniji borac na cijelom UFC rosteru imat će protiv sebe policajca u MMA rukavicama, Chrisa Daukausa (10-3, 2-0 UFC). Na glavnom su dijelu još dvije borbe muške perolake kategorije, dok bi uvodni, ako ne bude neočekivanih otkazivanja, trebao sadržavati čak devet okršaja.

Gdje i kad se priredba održava?


Domaćin još jedne priredbe ponovno je UFC-ov APEX kompleks u Las Vegasu. Uvodni program krenut će u subotu 20. veljače u 22 sata i 30 minuta, dok je glavni program na redu u 2 sata iza ponoći.

UFC Fight Night 185 - Popis borbi

(+93 kg) Curtis Blaydes vs. Derrick Lewis
(-61.5 kg) Ketlen Vieira vs. Yana Kunitskaya
(-66 kg) Charles Rosa vs. Darrick Minner
(+93 kg) Aleksei Oleinik vs. Chris Daukaus
(-84 kg) Phil Hawes vs. Nassourdine Imavov
(+93 kg) Andrei Arlovski vs. Tom Aspinall

(-66 kg) Jared Gordon vs. Danny Chavez
(-70 kg) Drakkar Klose vs. Luis Peña
(-61.5 kg) Eddie Wineland vs. John Castañeda
(-66 kg) Nate Landwehr vs. Julian Erosa
(-61.5 kg) Shana Dobson vs. Casey O'Neill
(-66 kg) Chas Skelly vs. Jamall Emmers
(-61.5 kg) Aiemann Zahabi vs. Drako Rodriguez
(+93 kg) Sergey Spivak vs. Jared Vanderaa

Linker
11. travanj 2024 23:43