UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: ‘Zombie‘ i Ige garantiraju akciju, vraća se Aleksa Čamur

 UFC
Chan Sung Jung i Dan Ige glavne su zvijezde iduće UFC priredbe

Nakon sjajnog i uzbudljivog UFC 263 programa, najveća svjetska MMA promocija ponovno je u Las Vegasu, u svom sjajnom APEX kompleksu, gdje će se održati priredba iz UFC on ESPN serije, predvođena borbom perolake kategorije između Chan Sung Junga i Dana Igea.

Korean Zombie traži iskupljenje, Ige traži najveći "skalp" karijere


Veliko je iznenađenje bio prošlojesenski poraz Chan Sung Junga od Briana Ortege. Zapravo, ne samo poraz nego način na koji je do istog došlo. Pretpostavljalo se da bi cilj korejskog borca trebao biti ostanak borbe na nogama i da je to put do pobjede. On je u prvome uspio, no od drugog je bio daleko. Ortega, poznat kao u prvom redu grappler, dominirao je gotovo svih prvih pet rundi. Tako je sebe usmjerio prema borbi za titulu, a popularnog "Zombieja" još jednom stavio na čekanje. Isto tako, Korejac će u ovoj borbi u prvom planu braniti svoje četvrto mjesto na ljestvici izazivača.

Ige se a istoj ljestvici nalazi četiri mjesta ispod njega, a ovaj trening partner Khabiba Nurmagomedova slavio je u sedam od posljednjih osam borbi. Protiv Korean Zombieja svakako će tražiti svoju najveću pobjedu do sada, ali isto tako uz nadu da će do nje doći uvjerljivije nego do dvije najveće do sada. Riječ je o borbama protiv Edsona Barboze i Mirsada Bektića, kojima je zajedničko to što je u obje slavio tijesnim podijeljenim sudačkim odlukama. Rekli bismo da je i ovo borba gdje će jedan borac tražiti parter, a drugi borbu na nogama, no nakon što smo se prošli put prevarili, ovog puta je bolje tu pretpostavku ne navesti kao nešto gotovo sigurno. No, prošlost ovih boraca ipak navodi na neki takav zaključak.

Na ostatku programa Aleksei Oleinik, Matt Brown, ali i Aleksa Čamur


Mjesto sunaslovne borbe pripalo je teškašima. Najstariji borac na UFC rosteru, Aleksei Oleinik, pokušat će ostati relevantan borbom protiv Sergeya Spivaka, Moldavca koji je slavio u svoja posljednja dva nastupa. Vrlo zanimljiva trebala bi biti borba Marlona Vere i Daveya Granta, a tu je i Matt Brown. Veteran će se u prvoj borbi glavnog programa sučeliti s Dhiegom Limom.

U našoj regiji s najviše zanimanja pratit će se glavna borba uvodnog programa. Nakon što je u rujnu prošle godine doživio prvi poraz u karijeri, u Octagon se vraća Aleksa Čamur. Srpski borac i jedan od glavnih sparing partnera Stipe Miočića tražit će pobjedu protiv Nicolae Negumereanua. Taj rumunjski borac debitirao je u UFC-u još u ožujku 2019. godine, kad je poražen od Saparbeka Safarova te se od tada nije borio. Toliko dugo da je čovjek koji ga je savladao u međuvremenu stigao dobiti otkaz. Razlog zašto je bio na tako dugoj pauzi nije opće poznat. S druge strane, Čamur je ciljano uzeo pauzu u trajanju od devet mjeseci, da bi se što bolje pripremio za iduću borbu, ali i da bi ispravio sve nedostatke na koje mu je prethodna ukazala.

Gdje i kad se priredba održava


Kao što je gore navedeno, domaćin ove priredbe je UFC-ov APEX kompleks. Uvodni program iste sadrži devet borbi i na rasporedu je u subotu 19. lipnja od 22 sata. Glavni program sadrži također pet borbi, a njegov start planiran je za 1 sat iza ponoći.

UFC on ESPN 25 - Raspored borbi

Chan Sung Jung vs. Dan Ige
Aleksei Oleinik vs. Sergey Spivak
Julian Erosav s. Seung Woo Choi
Marlon Vera vs. Davey Grant
Wellington Turman vs. Bruno Silva
Matt Brown vs. Dhiego Lima

Aleksa Camur vs. Nicolae Negumereanu
Virna Jandiroba vs. Kanako Murata
Khaos Williams vs. Matthew Semelsberger
Josh Parisian vs. Roque Martinez
Joaquim Silva vs. Rick Glenn
Casey O'Neill vs. Lara Procópio

Linker
23. travanj 2024 11:16