UFC

Thiago Santos savladao Johnnyja Walkera u pomalo razočaravajućoj borbi

Thiago Santos i Johnny Walker
 Screenshot (youtube, Ufc)
Duel brazilskih poluteškaša je umjesto očekivanog vatrometa donio 25 minuta taktičkog nadmudrivanja

Kad neka MMA borba ponudi 25 minuta kvalitetnog kickboxing nadmudrivanja, to vrlo često zna biti zanimljivo, pohvalno i uzbudljivo. No, kad to odrade borci poznati po nokautima, od kojih si očekivao pregršt akcije te se vjerovalo kako su male šanse da se borba odvije kroz svih pet rundi, ostaje vam gorak ili barem malo čudan okus. Tako je svakako bilo nakon borbe između Thiaga Santosa i Johnnyja Walkera, koja je predvodila UFC Fight Night 193 priredbu.

Upravo kako je gore navedeno izgledala je spomenuta borba. Puno kretanja, fintiranja i traženja udarca kojim bi se napravilo nešto konkretnije ili barem uvjerilo suce u vlastitu prednost. Tehnički je to izgledalo jako dobro, bez sumnje i zanimljivo, no opet je nešto nedostajalo, nešto što očekuješ kad vidiš koja dva borca su u pitanju. Walker je bio onaj koji je bolje otvorio i koji je više pokušaavo u prvih pet minuta, ali već tada se vidjelo kako će oprez ovdje biti na prvom mjestu. Uključio se Santos kvalitetnije u drugoj rundi, pogodivši par udaraca kojima je pozitivno djelovao na suce. Slično je bivši izazivač nastavio u trećoj rundi, dok je u četvrtoj one konkretnije pogotke ipak upisao njegov protivnik. U takvom odnosu snaga dojam je bio da se u petu rundu ulazi izjednačeno. I tu smo napokon vidjeli nešto prave akcije. Santos je već u uvodnim minutama pogodio udarac koji bi mnoge srušio, vjerojatno i onog "ranijeg" Walkera, no ovog puta je Johnny ostao na nogama te je pokušao pronaći svoj odgovor. Prije nego se situacija ponovno primirila, vidjeli smo nekoliko razmjene u kojima je Santos svakako ostavio bolji dojam, a očito ga je zadržao do kraja budući da je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

U borbi gdje je obojici bilo najvažnije izbjeći poraz, Thiago Santos napravio je više, no mora se pohvaliti Walkera koji je u irskom SBG-u neupitno sazrio kao borac i čiji bi najbolji nastupi mogli tek uslijediti. Santosu je ovo osim toga bio i posljednji nastup na aktualnom ugovoru, a pobjedom će vjerojatno izboriti bolje uvjete za novi. Ne sumnjamo kako ga UFC namjerava ostaviti u svojim redovima, posebno nakon što je napokon prekinuo svoj negativan niz. Walker je potvrdio kako je borac kojeg u budućnosti želimo gledati.

Sunaslovna borba donijela je sudar Kylea Daukausa i Kevina Hollanda koji je završio bez pobjednika, odnosno borba je poništena. Sve u ovoj borbi dogodilo se pomalo kaotično. Nakon otprilike pola runde klinča, sudac Miragliotta je razdvojio borce, a nedugo nakon toga pri razmjeni je došlo do sudaca glavama. Iako je bio očito kako je to bacilo Hollanda na pod, sudac je odlučio borbu pustiti borbu da ide dalje, uz komentar kako će pogledati snimku. Sve je rezultiralo time da je Daukaus došao do gušenja pred kraj četvrte minute prve runde, no nije mogao početi slaviti pobjedu. Naime, svi suci priredbe krenul su pregledavati snimku, nakon čega su došli do zajedničkog zaključka kako je nehotični sudar glavama presudio borbu. Tako pobjednika na kraju nije bilo.

Donio je glavni program ove priredbe i pobjedu Nika Pricea nad Alexom Oliveirom u borbi koja je prema očekivanjima bila vrlo sadržajna. Prve dvije runde podijelile su se tako da je Price bolje odradio prvu dionicu, dok je druga pripala Brazilcu. Treća runda bila je najsadržajnija te sigurno i najizjednačenija, no suci su jednoglasno odlučili u korist Pricea.

Krzysztof Jotko uspio je tehnički vrlo dobrom izvedbom savladali debitanta u srednjoj kategoriji, Mishu Cirkunova, dok je glavni program priredbe otvoren pobjedom Alexandra Hernandeza nad Mikeom Breedenom, nokautom nakon samo 80 sekundi prve runde. Uvodni program donio je pobjedu Jareda Gordona nad Joeom Solecki, kao i onu talentirane i sve zanimljivije Casey O'Neil, nad Antoninom Shevchenko, koja nažalost po nju nije kvalitetom niti blizu svojoj sestri. Slavili su još Karol Rosa, Jamie Mullarkey, Douglas Silva de Andrade, Stephanie Egger i Alejandro Perez.

UFC Fight Night 193 - Rezultati

Thiago Santos def. Johnny Walker - jednoglasna sudačka odluka
Kevin Holland vs. Kyle Daukaus - No Contest
Niko Price def. Alex Oliveira - jednoglasna sudačka odluka
Krzysztof Jotko def. Misha Cirkunov - podijeljena sudačka odluka
Alexander Hernandez def. Mike Breeden - KO (R1 1:20)

Jared Gordon def. Joe Solecki - podijeljena sudačka odluka
Casey O'Neill def. Antonina Shevchenko - TKO (R2 4:47)
Karol Rosa def. Bethe Correia - jednoglasna sudačka odluka
Jamie Mullarkey def. Devonte Smith - TKO (R2 2:51)
Douglas Silva de Andrade def. Gaetano Pirrello - KO (R1 2:04)
Stephanie Egger def. Shanna Young - TKO (R2 2:22)
Alejandro Pérez def. Johnny Eduardo - SUB (R2 4:13)

Linker
03. svibanj 2024 04:03