UFC

Till isprovociran Vettorijevim napadima: ‘Hodajuća vrećo za udaranje, koji je tvoj problem?!‘

Darren Till
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Marvin Vettori nije na najljepši način prihvatio otkazivanje njegove borbe protiv Darrena Tilla

Najbolji talijanski MMA borac, Marvin Vettori, osim po velikoj borilačkoj kvaliteti se već iskazao i po svom kratkom fitilju. Mnogi još uvijek pamte incident od prošlog proljeća, kad je u predvorju hotela imao dramatični ispad prema Karlu Robersonu, borcu koji je nakon vaganja otkazao njihovu borbu, a to zapravo nije izoliran slučaj. Mladi borac vrlo često ima frustrirane ispade i izjave, a ništa drugačije nije bilo nakon što je njihovu UFC on ABC 2 borbu otkazao Darren Till.

Iako se u međuvremenu sve posložilo te će se Vettori ovog vikenda boriti protiv Kevina Hollanda, nedugo nakon što je borba protiv Engleza otkazana je imao još jednu epizodu iznošenja svojih frustracija i emocija. Tim putem je Tilla optužio da bježi od borbe protiv njega, a ovog tjedna je na druženju s novinarima otkrio kako iskreno sumnja u relevantnost Tillove ozljede koja je do otkazivanje borbe dovele.

Englez to nije najbolje primio. Nakon što se pri otkazivanju borbe Vettoriju iskreno ispričao, ovog puta je odlučio u javnost pustiti sve što mu je na duši. Talijanu se obratio putem objave na Instagramu, u kojoj nije štedio riječi. Tekst uz objavu ćemo prenijeti u cijelosti.

"Marvine, koji je tvoj problem? Nedostaje li ti par moždanih ćelija? Kad bi samo znao kroz što sam sve u kampu prošao da bih se borio protiv tebe. Unutar i izvan dvorane. Neka nam bude svima jasno, ti bi bio moja najlakša borba. Ti si hodajuća vreća za udaranje koja je jako čvrsta, ništa više niti manje od toga. Bolje da držiš usta zatvorenima. Ako ti ili netko na trenutak pomisli kako sam pobjegao od borbe s glupom izlikom, tjera me da zaurlam. Garantiram ti da svaki kamp treniram kroz teže ozljede nego ti i 90 posto rostera. Što sam po tebi trebao napraviti? Moronu, slomio sam ključnu kost. Potrudi se pobijediti u subotu. I evo jednog savjeta za tebe, ti ružni orku iz Gospodara prstenova. Budi sretan što te Adesanya pobijedio, budi sretan s činjenicom da bih te ja školovao, ali i budi sretan što se nalaziš u vrhu jednog od najtežih sportova svijeta. Prestani biti hejter, propalico jedna. I kakav si ti to Talijan kad većinu života živiš u Kaliforniji? Označit ću te uz moju rendgensku sliku da možeš lakše spavati", napisao mu je Darren.

Ovo je trebala biti borba kojoj se jako veselio Israel Adesanya, uz nadu da će Till pobijediti te da će njega proglasiti svojim idućim izazivačem. To se sad neće dogoditi, a Vettori je već za sebe izjavio kako on treba biti idući izazivač neovisno o tome što će se dogoditi u borbi protiv Hollanda. No, nešto će se svakako pitati i Roberta Whittakera, ako tjedan kasnije savlada Kelvina Gasteluma u njihovoj borbi.

Darren Till trenutno se nalazi na oporavku, a zanimljivo je bilo vidjeti kako je društvene mreže iskoristio za jednu ovakvu objavu. Njemu one inače većinom služe za šale i provokacije, poput onih kakve je danas uputio Vettoriju, ali i svojoj stalnoj inspiraciji Mikeu Perryju, koji također nastupa ovog vikenda.

Linker
19. travanj 2024 23:37