UFC

Tony Ferguson i dalje se želi natjecati s Khabibom, a smislio je zanimljiv način da to ostvare

Khabib i Ferguson

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
‘‘El Cucuy‘‘ i dalje na Khabiba gleda kao na svog najvećeg rivala u svijetu MMA-a

Koliko god poraza pretrpio i kuda god ih karijere odvele, dojam je kako Tony Ferguson nikada neće prežaliti činjenicu da UFC-ov kavez nije dijelio s Khabibom.

Dugo se smatralo kako je ''El Cucuy'' najveća prijetnja za Khabibovu neporaženost, ali raznorazne okolnosti uvijek su se ispriječile ka održavanju ovog meča. Nurmagomedov se na koncu umirovio u desetom mjesecu 2020. godine, a Fergusonova karijera krenula je strmoglavo prema dolje.

Četiri poraza u nizu upisao je ''El Cucuy'', ali još uvijek ne diže ruke od svoje MMA karijere. Što se Khabiba tiče, on je svoje obećanje dao majci i nema apsolutno nikakve ambicije vratiti se profesionalnim nastupima.

Čini se kako je i Ferguson svjestan da Khabiba više nećemo gledati unutar kaveza pa je tako ponudio novu soluciju koja bi omogućila natjecanje između njih dvojice.

''Khabibov otac rekao je da se nas dvojica (Ferguson i Khabib) moramo natjecati jedan protiv drugog, a ja vjerujem u to. Volio bih da možemo biti suprotstavljeni treneri u 'Ultimate Fighteru (TUF-u)'. Što kažete na to? Neka bolji pobijedi. Garantiram da su moje trenerske vještine daleko bolje od tvojih, Khabibe...Nije bitno koju igru ćemo igrati. To bi bilo kul, doći tamo, pružiti čovjeku ruku, izgladiti nesporazume i krenuti dalje.'', rekao je Ferguson pomirljivim tonom, gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija.

Zanimljivo je kako Ferguson nakon poraza od Michaela Chandlera priča u jako zrelom i pomirljivom tonu. Postao je svjestan svojih pogrešaka, priznao je kako se mora pridružiti nekoj većoj dvorani jer ne može napredovati bez takve pomoći, a sada je pokazao poštovanje prema želji Khabibova oca. Zahvalio se i Charlesu Oliveiri na ponudi da zajedno treniraju, ali ipak ju je odbio jer vjeruje da bi se njih dvojica mogli ponovno obračunati u kavezu.

''Nisam sparirao više od tri godine, možda čak i malo dulje od toga. Vratila mi se želja za primanjem i zadavanjem udaraca, a da se pritom ne osjećam loše jer ozljeđujem ljude. Kad sam započinjao s ovim, bio sam gladan, a sada mi se vratila ta ista glad.'', objasnio je Ferguson kakve promjene planira napraviti po pitanju svog treninga.

Četiri poraza zaredom ozbiljan su problem za ''El Cucuyja'', a hoće li ovakve preinake uroditi plodom, pokazat će nam njegov sljedeći nastup kojeg svi s nestrpljenjem iščekujemo.

Linker
19. travanj 2024 10:07