UFC

Trenutno najiščekivaniji sastanak u MMA svijetu potrajat će samo ‘pet minuta‘

Dana White i Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (YouTube, UFC)
Predsjednik UFC-a očekuje odgovor kakvom se već mjesecima nada

Ovih će se dana u Abu Dhabiju održati vjerojatno najiščekivaniji sastanak u MMA svijetu. Dana White i Khabib Nurmagomedov sjest će za stol, tema će vjerojatno biti nekoliko, ali ona najzanimljivija odnosit će se na pokušaj predsjednika UFC-a da neporaženog Dagestanca nagovori na još barem jedan nastup u Octagonu.

Khabib je više puta jasno ponovio da je karijeru zaključio pobjedom nad Justinom Gaethjeom, to je, kako je i sam rekao po završetku UFC-a 254, obećao svojoj majci. No unatoč njegovim riječima, White se teško može pomiriti s gubitkom još jedne velike zvijezde i aktualnog prvaka koji se na ovaj potez odlučio na svom vrhuncu.

"Treba se i dalje boriti, a ja ću ga pritisnuti najjače što mogu da ga na to nagovorim", rekao je predsjednik UFC-a prije nekoliko dana u razgovoru s ESPN-om.

Iako bi se iz takve izjave moglo zaključiti da će White biti uporan ako ne bude čuo ono što njegove uši žele čuti, u srijedu je Dana zaključio da razgovor s Khabibom ne bi trebao biti previše kompliciran, odnosno da bi isti trebao potrajati tek možda nekakvih pet minuta.

"Bit će to razgovor od pet minuta. Da ili ne - i to je to", rekao je White u intervjuu za MMA Junkie.

"Dopisivali smo se kad sam prošli puta napuštao Abu Dhabi i već sam mu tad rekao zašto mislim da treba nastaviti s borbama. On je bio jako emotivan nakon te borbe, a sad je ipak imao nešto vremena da se odmori i razmisli o tome, ali i o drugim stvarima. Ovo će biti razgovor od pet minuta. Mislim da će se ponovno boriti, ali vidjet ćemo. Neće tu biti rasprave ili nekog dugačkog razgovora. Bit će to 'da' ili 'ne'", dodao je Dana koji je već stigao na UFC-ov 'Fight Island'.

Linker
23. travanj 2024 14:42