UFC

UFC 259 priredba dobiva treću borbu za titulu prvaka i postaje poseban spektakl

Pojas UFC prvaka
 screenshot/YouTube
Petr Yan i Aljamain Sterling borit će se za titulu UFC prvaka bantam kategorije na UFC 259 priredbi

Nakon što je već od ranije poznato kako će borba Jana Blachowicza i Israela Adesanye, za titulu UFC prvaka srednje kategorije, biti glavna borba UFC 259 programa planiranog za 6. ožujka te kako će se na istom naći i borba Amande Nunes protiv Megan Anderson za titulu ženske perolake, spomenuta priredba sadržavat će još jednu borbu vrijednu UFC pojasa.

Petr Yan dočekat će svoju prvu obranu titule koju je osvojio u ljeto prošle godine savladavši Josea Alda. Već od ranije bilo je poznato kako bi protivnik ruskom bantamašu trebao biti Aljamain Sterling, odnosno njihov okršaj se već ugovarao pa otkazivao. Ovako nešto se moglo očekivati, budući da je Yan jučer objavio kako odlazi u Ameriku na pripreme za iduću borbu, što je bio znak kako mu uskoro kreće pripremni kamp.

Kao što je gore navedeno, 27-godišnji Yan (15-1, 7-0 UFC) titulu do sada još uvijek nije dobio priliku braniti, a osvojio ju je u vrlo uvjerljivoj maniri, pobjedom protiv prave legende sporta. Jednu drugu legendu, Uriaha Fabera, savladao je borbu ranije, a na listi žrtava mu se još ističu imena Jimmieja Rivere i Johna Dodsona. Ono što mu mnogi zamjeraju i zbog čega ga još uvijek ne smatraju pravim prvakom je činjenica da do osvajanja titule nije savladao niti jednog borca koji se u tom trenutku nalazio unutar Top 5 poretka kategorije. Tu priliku imat će sada.

31-godišnji Aljamain Sterling (19-3, 11-3 UFC) u borbu ulazi sa sjajnim rezimeom te s nizom od pet više nego impresivnih pobjeda. Učenik Matta Serre i Raya Longa apsolutno je pravi izazivač, budući da se i na ljestvici nalazi na prvom mjestu i napokon će dobiti priliku koja mu je po mišljenju mnogih trebala biti ukazana već ranije. "Funkmaster" je kompletan borac, ali je posebno dobar na podu i u startu je teško navesti neki aspekt borbe u kojom bi bilo koji od ova dva bantamaša mogao imati neku izraženiju prednost.

Na UFC 259 tako se sad sigurno neće naći borba Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, koja je zapravo i prije potvrde ove tri kotirala kao gotovo sigurna akvizicija. Kao što se dalo natuknuti i iz izjava Dane Whitea, taj teškaški superduel vjerojatno će svoj termin dobiti u travnju.

Linker
22. travanj 2024 04:04