UFC

UFC 263 razočarao prodajom prijenosa, nije pomogao niti Nate Diaz

Nate Diaz
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedi
Nećemo pogriješiti ako kažemo da se UFC nadao sedmeroznamenkastoj brojci

Pojavile su se prve brojke o prodaji prijenosa UC 263 priredbe i one su nešto s čime UFC neće biti zadovoljan. Iste su nam zapravo trebale otkriti kako izgleda popularnost Israela Adesanye nakon što je u borbi protiv Jana Blachowicza doživio prvi poraz u karijeri. Osim toga, program predvođen s dvije borbe za titulu je bio pojačan Nateom Diazom pa možemo pretpostaviti kako se UFC nadao brojci preko jedan milijun ili barem tome da nadmaše prethodne priredbe koje je Adesanya predvodio. Ipak, dogodilo se suprotno.

Sports Business Journal otkriva kako je priredba doživjela prodaju od oko pola milijuna prijenosa na domaćem tržištu, uz još sto tisuća internacionalno, što dovodi do otprilike 600 tisuća. Odmah je jasno kako je to slabija brojka od 700 tisuća prijenosa, koliko je generirala priredba koju je Adesanya predvodio borbom protiv Paula Coste (na istom programu bila je borba Blachowicza i Reyesa) te čak 800 tisuća, koliko je prijenosa prodano za Adesanyin napad na Blachowiczevu poluteškašku titulu.

Je li Marvin Vettori bio jednostavno nedovoljno atraktivan protivnik, a borba Figueireda i Morena nije nikako u tom smjeru pomogla? Zašto nije pomogao efekt Natea Diaza, borca kojeg UFC poprilično dobro plaća da bi pomogao ovakvoj priredbi i kakva bi bila brojka da ga nije bilo na njoj? To su pitanja na koja bi odgovor trebala dati neka od idućih priredbi na kojoj će spomenuti borbi nastupiti.

Što se tiče Diaza, na UFC 244, koji je predvodio borbom protiv Jorgea Masvidala, službenih podataka o prodaji prijenosa nema, ali pretpostavlja se kako je sigurno otišao preko milijun. No, isto tako Diaz nije nekoliko mjeseci ranije pomogao Stipi Miočiću i Danielu Cormieru, čija je prva borba dovela do otprilike pola milijuna prodaja. Tko zna, možda "Diaz efekt" vidimo jedino ako se Nate nađe u glavnoj borbi.

No, UFC ne mora brinuti. Već 10. srpnja na rasporedu ja UFC 264, predvođen trećom borbom Conora McGregora i Dustina Poiriera. Tamo ne bi trebalo biti razočaranja za vlasnike promocije, a neki čak pretpostavljaju da bi mogao pasti i onaj rekord borbe McGregora i Nurmagomedova. Tada je brojka bila uistinu ogromna, 2.4 milijuna.

Linker
16. travanj 2024 14:12