UFC

UFC 282 doživio još jedan teški udarac: Robbie Lawler otkazao je nastup na ovotjednom eventu

LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 25: Robbie Lawler after he knocked out Nick Diaz in the third round of their Middleweight fight during UFC 266 at T-Mobile Arena on September 25, 2021 in Las Vegas, Nevada. Alex Bierens de Haan,Image: 634328311, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia

 ALEX BIERENS DE HAAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Alex Bierens De Haan/getty Images/profimedia
Posljednji ovogodišnji UFC-ov PPV event ima podosta problema s otkazivanjem poznatih imena

Sjajno je izgledao program UFC 282 do prije otprilike dva tjedna. Tada je Jiri Prochazka otkazao nastup u glavnoj borbi večeri zbog teške ozljede ramena, a UFC je morao pronaći novi ‘‘main event‘‘.

Glover Teixeira odbio se boriti protiv Magomeda Ankalaeva na takav ‘‘short notice‘‘, a UFC je brzo reagirao. Sunaslovna borba večeri između Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva promovirana je u glavnu borbu večeri, a njih dvojica obračunat će se i za pojas u poluteškoj kategoriji, jer Prochazka je napustio tron zbog dugog izbivanja iz kaveza koje mu predstoji.

‘‘Fight card‘‘ je izgledao nešto slabije nego je prvotno zamišljeno, ali i dalje se radilo o fantastičnom programu. Nažalost, danas je UFC 282 event naišao na još jedno otkazivanje.

Legendarni Robbie Lawler neće nastupiti u noći sa subote na nedjelju. ‘‘Ruthless‘‘ se trebao boriti protiv Santiaga Ponzinibbija, ali svoj nastup otkazao je zbog nepoznate ozljeda.

Ono što je dobra vijest jest podatak da UFC radi na pronalasku zamjene za Ponzinibbija, iako je jako malo vremena preostalo do eventa i neće im biti lako pronaći borca voljnog uskočiti na takav ‘‘short notice‘‘. Kevin Holland zasigurno bi bio zainteresiran, ali prijelom šake koji je doživjeo proteklog vikenda protiv Stephena Thompsona odmah ga otpisuje iz konkurencije za ovu borbu. Vidjet ćemo može li UFC ishoditi ikakvu zamjenu.

Što se Lawlera tiče, bivši prvak UFC-ove velter kategorije ostat će na jednom nastupu ove kalendarske godine. Bryan Barberena porazio ga je tehničkim nokautom u sedmom mjesecu ove godine. Treću godinu zaredom Lawler će odraditi samo jedan nastup unutar kalendarske godine, a s obzirom na godine, realnost je da se kraj njegove karijere sve više bliži. Svejedno je šteta što nećemo imati prilike gledati ga ovog vikenda.

Linker
19. travanj 2024 07:11