UFC

UFC bi do daljnjeg mogao sve svoje priredbe preseliti u Abu Dhabi

UFC Fight Island
 screenshot/YouTube
SAD bi uskoro mogao uvesti obavezne dvotjedne karantene za sve pridošlice u državu

UFC-ov treći posjet Abu Dhabiju trajao je tjedan dana, tijekom kojeg su održane odlične tri priredbe, a sad se sve vraća u Las Vegas, u već uhodanu proceduru UFC-ovog Instituta. No, pitanje je koliko će dugo to potrajati. Naime, administracija novog američkog predsjednika Joea Bidena najavila je nove COVID-19 mjere, koje bi se trebale ticati svih pridošlica u državu.

Ukoliko odluka bude donesena, svatko će pri dolasku u SAD, neovisno o COVID-19 testu, morati dva tjedna provesti u strogoj karanteni. Riječ je o proceduri sličnoj onoj na Novom Zelandu, državi koja je u potpunosti zaustavila širenje virusa. Ali, ista bi mogla ugroziti UFC-ove planove, osim ako u Las Vegasu ne namjeravaju organizirati samo borbe američkih boraca ili onih koji tamo odrađuju svoje pripremne kampove.

"Da, čini se da pooštravaju mjere i govore o dvotjednoj karanteni poput one u Kanadi. Ako se to dogodi, bit će problem", prokomentirao je taj problem Dana White, nastavivši s potencijalnim rješenjem:

"Pokušat ću napraviti sve što je u mojoj moći. Ova situacija nikad neće biti savršena, ali Abu Dhabi nam je najbliži savršenom što može biti. Možda ćemo se morati tamo preseliti cijele ove godine. Sve u toj državi je odrađeno do maksimuma mogućnosti i to je nevjerojatno."

No, poznato je kako je procedura s Fight Islandom puno skuplja od onoga što UFC ima u Las Vegasu, uključujući organiziranje letova i smještaja svih sudionika te njihovih timova. Ono što je sigurno je da se UFC neće predati i da će naći rješenje. Dakle, ne moramo se brinuti da ćemo ostati bez MMA-a najviše razine.

Linker
24. travanj 2024 02:56