UFC

UFC će i ove godine doći u Pariz: Poznat je točan datum njihovog povratka u Francusku

UFC Pariz

 Benjamin Guillot-Moueix/AFP/Profimedia
Najjača svjetska MMA organizacija prošle godine održala je sjajan debitantski event na francuskom tlu

Tijekom pandemije koronavirusa, UFC-ov kalendar eventa pretrpio je pregršt promjena i mnogo toga otpalo je iz njihovog kalendara. Većina evenata održavala se unutar njihovog Apex kompleksa, a izuzev ‘‘Fight Islanda‘‘ u Abu Dhabiju, eventi van granica SAD-a postali su prava rijetkost.

Kako se pandemija bližila kraju i mjere su popuštale, tako je i UFC poćeo vraćati određene evente i određene lokacije u svoj kalendar. UFC-ov event u Londonu ponovno se ustalio tijekom trećeg i sedmog mjeseca u kalendarskoj godini, a čini se da svoje stalno mjesto u kalendaru dobiva i UFC-ov event u Parizu.

Najjača svjetska MMA organizacija početkom devetog mjeseca prošle godine po prvi put je gostovala u Parizu. Dugi niz godina MMA je bio zabranjen u Francuskoj, ali zapreka više nema i UFC je prošle godine napokon gostovao u francuskoj prijestolnici.

Ciry Gane i Tai Tuivasa predvodili su fantastičan event, a atmosfera na tribinama bila je vrhunska od početka do kraja eventa. Dolazak u Pariz pokazao se punim pogotkom i UFC će ponovno početkom devetog mjeseca doći u Francusku.

Danas je došla potvrda od strane najjače svjetske MMA organizacije, a UFC stiže u Pariz 3. rujna (deveti mjesec) ove godine. Bit će to njihov drugi event u Parizu, a zasad nije potvrđen niti jedan meč za taj ‘‘card‘‘. Za očekivati je podosta nastupa francuskih i općenito europskih MMA boraca.

Ciryl Gane i dalje je jedan od najboljih kandidata za predvoditi priredbu, a osim njega, Nassourdine Imavov također će rado nastupiti na tom eventu, ako ne izađe s težim posljedicama iz ovotjednog meča protiv Chrisa Curtisa.

Vjerojatno će organizacija potpisati i nekog od najboljih francuskih boraca iz Ares FC organizacije, ali sve ćemo saznati u periodu koji je pred nama.

Sjajno je da se UFC vraća u Pariz, a nadamo se da će u kalendar ubaciti još nekoliko europskih evenata.

Linker
03. svibanj 2024 20:52