UFC

UFC dogovorio intrigantan sukob stilova u borbi velteraša iz samog vrha

Michael Chiesa i Rafael Dos Anjos
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vicente Luque ili Michael Chiesa imat će priliku kroz međusobnu borbu približiti se samom vrhu

Još jedan vrhunski potez UFC Matchmakinga dodan je UFC 265 priredbi, koja će se održati 7. kolovoza, vjerojatno u Houstonu. Peti i šesti velteraš UFC-ove ljestvice upareni su u u međusobnu borbu koja je zanimljiva već po samoj činjenici da se radi o pravom sukobu stilova. Jedan protiv drugog stat će Michael Chiesa i Vicente Luque.

29-godišnji Luque (20-7-1, 13-3 UFC) jedan je od ubojitijih boraca na cijelom UFC rosteru. Ovaj Brazilac, član Sanford MMA tima, slavio je u devet od posljednjih deset borbi, od toga osam puta prekidom. Impresivan je bio u svojoj posljednjoj borbi, kad se izvukao iz problema u koje ga je bacio Tyron Woodley, nakon čega je pokazao da nije samo nokauter nego da zna završiti borbu i na podu. U pohodu na vrh UFC-a, što mu je svakako cilj, trebat će mu sve vještine MMA-a, a upravo parteraška mogla bi biti ključ ove njegove iduće borbe.

Jer, za razliku od Luquea, koji je ipak prije svega majstor borbe na nogama, četiri godine stariji Michael Chiesa (18-4, 11-4 UFC) je majstor klinča, partera i raznih poluga te gušenja. On je još jedan borac u sjajnom nizu, koji trenutno iznosi četiri pobjede, sve četiri otkako se podigao u velter kategoriju. Imena koja je savladao također puno znače, a to su Carlos Condit, Diego Sanchez, Rafael Dos Anjos i Neil Magny. To ga je dovelo na šestu poziciju ljestvice izazivača, jednu ispod svog ugovorenog protivnika.

Bit će ovo pravi test za Luquea, za kojeg se mora priznati kako je unutar svog niza većinom imao borbe koje su mu stilski odgovarale. Chiesa je ono što mu je potrebno kao pravi test, ali isto tako je i on ono što treba Chiesi. Maverick je ranije upadao u probleme protiv agresivnih boraca širokog udaračkog arsenala, a sad ćemo moći vidjeti koliko je napredovao na tom polju.

Priredba na koju dolaze još uvijek nema svoju glavnu borbu. Očekivalo se kako bi do danas već trebalo biti potvrđeno da su to Francis Ngannou i Derrick Lewis, ali čini se kako situacija u teškaškom vrhu još uvijek nije definirana. Za sada je na programu jedna borba za titulu, onu ženskog bantama, koju će Amanda Nunes braniti u borbi protiv Julianne Pene.

Linker
25. travanj 2024 18:59