UFC

UFC je namjeravao Dos Santosu dati još jednu priliku, ali on je odbio ponuđenu borbu

Junior Dos Santos
 Screenshot
Čini se kako raskid suradnje UFC-a i Juniora Dos Santosa ipak nije bio unaprijed planirana odluka

Iako se nalazimo u tjednu unutar kojeg se održava velika UFC 250 priredba, borilačka vijest dana ipak se odnosila na raskid suradnje UFC-a i dva velika teškaška imena. I dok se čini kako je s Alistairom Overeemom sve riješeno kroz neki dogovor, situacija kod Juniora Dos Santosa mogla bi biti drugačija. Sve zapravo vodi k tome kako UFC nije imao namjeru otpustiti bivšeg prvaka, no da mu je presudila jedna njegova odluka.

S novim je informacijama izašao Ariel Helwani, koji je već ranio otkrio kako je Dos Santos prema njegovim izvorima imao još pet borbi na aktualnom UFC ugovoru. Unatoč tome što se nalazio unutar niza od četiri poraza, s tim da su svi došli nokautom, Brazilcu je promocija htjela dati još jednu šansu. Odnosno, službeno su mu ponudili borbu.

37-godišnjem bivšem prvaku ponuđena je borba na UFC 260 priredbi, koju 27. ožujka predvode Stipe Miočić i Francis Ngannou. Protivnik mu je trebao biti Poljak Marcin Tybura, koji se trenutno nalazi unutar niza od četiri pobjede. Dos Santos je borbu odbio, uz obrazloženje kako ne želi prihvatiti "short notice" borbu, odnosno da želi puni pripremni kamp. Nedugo nakon toga UFC ga je obavijestio o otkazu. Tybura je već ranije ugovoren za spomenutu priredbu, gdje se trebao boriti protiv Blagoya Ivanova, no bugarski borac se ozlijedio te Poljak još uvijek čeka svog zamjenskog protivnika.

Ukoliko se ova informacija pokaže točnom, bit će to samo dokaz toga kako je UFC promijenio svoj stav prema legendama, odnosno da više nitko nije zaštićen. Ukoliko je Junior imao još pet borbi na ugovoru, vjerojatno su mu bili dužni isplatiti veliku odštetu, no očito je riječ o procjeni kako im se to isplati više od zadržavanja ovog borca dalje na rosteru.

Linker
25. travanj 2024 01:52