UFC

UFC on ESPN 26 ostao bez glavne borbe, bivši prvak se ozlijedio

Max Holloway i Alexander Volkanovski
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Odlična borba trebala je predvoditi ‘‘UFC on ESPN 26‘‘ priredbu, no Max Holloway morao je otkazati

Sredinom srpnja, točnije 17. srpnja Max Holloway i Yair Rodriguez trebali su predvoditi UFC-ovu priredbu, a pobjednik bi vjerojatno bio sljedeći na redu za napasti pojas perolake kategorije koji trenutno drži Alexander Volkanovski. Naravno, Australca prvo čeka borba protiv Briana Ortege na UFC 266 priredbi koja će se održati 25. rujna.

Nažalost, bivši prvak Max Holloway morao je otkazati borbu protiv uzbudljivog Meksikanca. Zasad nije poznato o prirodi njegove ozljede te trajanju oporavka. Prema trenutnim informacijama, UFC nema namjeru uparivati Rodrigueza sa zamjenskim protivnikom nego će poraditi na traženju novoga datuma.

Yair Rodriguez debitirao je za najjaču svjetsku MMA promociju 2014. godine. Od samih početaka na glasu je kao ponajveći talent unutar kategorije, a nerijetko je oduševljavao spektakularnim nastupima i potezima. Trenutno je na osam pobjeda unutar promocije, a jedini poraz doživio je protiv Frankieja Edgara na UFC 211 priredbi koja se održala 2017. godine. Jedna ''Panterina'' borba završila je ''No contestom'', a radi se o obračunu protiv Jeremyja Stephensa 2019. godine. Meč je prekinut nakon samo 15 sekundi zbog Yairovih uboda u oko protivnika. Nepunih mjesec dana kasnije, spomenuta dvojica odradili su novi meč te je Rodriguez pobjedio jednoglasnom odlukom sudaca. To je ujedno i njegov posljednji nastup, a čini se kako će se njegova inaktivnost produljiti na gotovo dvije godine.

Njegov planirani protivnik Max Holloway u posljednjem nastupu oduševio je maestralnom izvedbom na pet rundi protiv Calvina Kattara. Radi se o nastupu koji su mnogi nazvali najboljim u povijesti promocije, a Max je uništio sve teze kako je Kattar najbolji boksač unutar perolake kategorije. Međutim, Holloway je prije te borbei imao čak tri poraza u četiri nastupa, no radi se o dva poraza protiv prvaka Volkanovskog te Dustina Poiriera protiv kojega je Max prešao u višu kategoriju.

Ostaje za nadati se kako Max nije teže ozljeđen te kako ćemo ovu borbu imati prilike gledati što je prije moguće. Oba borca preferiraju borbu u stojci te atraktivni stil s puno beskompromisnih razmjena. Ukoliko je Holloway teže ozljeđen, meksički borac mogao bi razmotriti zamjenskog protivnika kako se njegov period bez borbe ne bi dodatno produljivao.

Linker
19. travanj 2024 07:02