UFC

UFC on ESPN 28: Poznati dobitnici bonusa, borkinja se rasplakala nakon saznanja da je osvojila bonus

Cheyanne Buys
 Screenshot (youtube, Ufc)
Četvero boraca nagrađeno je bonusima, a Buys je prezentirala koliko taj novac ponekad znači borcima

UFC on ESPN 28 priredba pružila je nekoliko odličnih nokauta, a niti dobrih borbi nije manjkalo. Nije lak posao odabrati dobitnike bonusa, no UFC je objavio kojih četvero boraca kući odlaze bogatiji za 50 tisuća dolara bonusa. Sean Strickland kao pobjednik u glavnoj borbi večeri nije osvojio nikakav bonus, no unatoč dobroj izvedbi, teško je reći da ga je ovaj puta zaslužio.

Velteraši Bryan Barberena i Jason Witt nagrađeni su bonusom za najbolju borbu večeri. Witt je u toj borbi slavio većinskom odlukom sudaca (28-28, 29-27, 29-28) što samo po sebi govori da se radilo o tijesnoj borbi. Barberena se mučio s hrvanjem Jasona Witta koji ga je rušio čak osam puta od ukupno 18 pokušaja i to je na koncu i prevagnulo u korist 34-godišnjeg Witta.

Armenac Melsik Baghdasaryan jedan je od dvoje boraca nagrađenih bonusom za najbolju izvedbu večeri. Nekoć uspješni kickboxer sinoć je debitirao za najjaču svjetsku MMA organizaciju. High kickom i serijom udaraca nakon toga došao je do pobjede nokautom u borbi protiv Collina Anglina. Time si je priskrbio bonus već u prvom nastupu, a sa zanimanjem ćemo popratiti 29-godišnjeg uzbudljivog Armenca u njegovim idućim nastupima.

Posebna priča današnjih dobitnika bonusa jeste Cheyanne Buys. Borkinja slamka kategorije nastupila je u ''co-main eventu'', a nakon točno jedne minute borbe, završila je Brazilku Gloriju de Paulu brutalnim nokautom. Sve je započelo sjajnim kickom u glavu protivnice koja je bila u trenutku ustajanja iz partera. Buys je posao dovršila ''GNP-om'' i time došla do prve UFC pobjede u dva nastupa. Paul Felder odradio je intervju s borkinjom neposredno nakon borbe, a ona je između ostalog izjavila:

''50 tisuća dolara bilo bi odlično, u dugovima sam do grla. Toliko sam u dugovima da će moj cijeli honorar otići na vraćanje pozajmice koju sam uzela za kuću kada sam napustila svoj dom u Dallasu.'', rekla je ''The Warrior Princess'' Paulu Felderu.

Nedugo nakon završetka priredbe, na Instagramu se pojavio video u kojem možemo vidjeti trenutak kada Cheyanne saznaje da je dobila željeni bonus. Informacije je izazvala sretnu reakciju njenog tima, no Cheyanne Buys reagirala je izrazito emotivno te je morala sjesti na pod kako bi procesuirala taj trenutak. Na konferenciji za medije nakon dodatno je objasnila značenje dodatnog novca koji je osvojila.

''Trenutno sam u minusu na svom računu. Ovo će mi tako puno značiti. Petnaest tisuća dolara moram isplatiti ljudima od koje sam posudila novac. Moj honorar iznosi deset tisuća dolara za nastup i još toliko u slučaju pobjede. Tih 20 tisuća jednostavno bi nestalo kada vratim ta dugovanja. Bila sam okej s time, odlučila sam se preseliti iz Dallasa kako bi napredovala u svojoj karijeri i to je bila najbolja odluka koju smo suprug i ja napravili za naše karijere. Dobiti bonus tako mi puno znači. Cijeli život sam 'švorc' zbog ovog sporta, no vrijedilo je jer volim ovaj sport. Suprug će mi definitivno reći da stavim ovaj novac sa strane, a ja ću sigurno htjeti kupiti neke lijepe stvari. Volim kupiti pojedine stvari za svoju kuću i kućne ljubimce, a rado razmazim i svoje prijatelje i obitelj tako da ih počastim.'', ispričala je Buys uz puno knedli u grlu i suznih očiju, no vidno presretna.

Inače, suprug kojeg spominje također je UFC borac. Radi se o JP Buysu (9-3-0, 0-1 UFC), južnoafričkom borcu muha kategorije. On i njegova supruga Cheyanne potpis s UFC-om osigurali su putem DWCS-a, a oboje su debitirali u ožujku ove godine. Nažalost, nije to bila dobra večer za supružnike jer su oboje izgubili. Cheyanne Buys izgubila je jednoglasnom odlukom od Montserrat Ruiz dok je JP-a nokautom u drugoj rundi porazio Bruno Silva. Ljepša polovica bračnog para Buys došla je do svoje prve pobjede, a sada je red na JP Buysu da i on ostvari svoju prvu pobjedu u najjačoj MMA organizaciji na svijetu.

Linker
18. svibanj 2024 11:05