UFC

UFC otkrio planove za Edwardsa, ali i za novu glavnu borbu Fight Nighta 20. siječnja

Leon Edwards 
 Pat Scaasi/MI News/NurPhoto/AFP
Borba Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva i dalje je u planu UFC-ovog vodstva

U 2021. godinu još nismo niti ušli, a UFC se našao u prvim problemima, nakon što je borba Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva, planirana da predvodi UFC Fight Night 185, koji se održava 20. siječnja na Fight Islandu, još jednom otkazana. Edwards je odmah izrazio želju ostati na programu i zatražio je zamjenskog protivnika, a odmah se javio veliki broj zainteresiranih relevantnih imena. Iako se "Rocky" nije borio od srpnja 2019. godine te je jasno zbog čega želi nastup što prije, UFC je odlučio kako svom trećeplasiranom borbu ljestvice izazivača velter kategorije ipak neće ispuniti želju.

Naime, Dana White je u razgovoru s reporterom Schmoom otkrio kako će se Chimaev vratiti treningu početkom siječnja te kako će ta borba biti pomaknuta za neki drugi datum. Tako je sve jasnija namjera UFC-a da svojoj novoj velikoj zvijezdi daju priliku odmah uskočiti u poziciju izazivača, ako savlada Edwardsa za kojeg je moguće da zbog duge pauze ne bude na maksimumu svojih vještina i mogućnosti. Podsjećamo, borba se prvobitno trebala održati 19. prosinca, no otkazana je zbog Khamzatovog pozitivnog COVID-19 testa, a sad je borbu bio prisiljen otkazati zbog još uvijek vidljivih posljedica bolesti. Edwardsu je već ranije u 2020. godini otpala borba protiv Tyrona Woodleya.

Priredba će tako dobiti novu glavnu borbu, a to je ona koja je do sada bila u funkciji sunaslovne. Riječ je o još jednom Top 10 okršaju velter kategorije, između Michaela Chiese i Neila Magnyja. Chiese (17-4, 10-4 UFC) se nalazi unutar niza od tri pobjede i na osmom je mjestu ljestvice izazivača, dok je Magny (24-7, 17-6 UFC) jednu poziciju ispod njega. On je također unutar niza od tri pobjede, a sve tri ostvario je u 2020. godini, ujedno sve tri nakon što se Chiesa posljednji put borio. To je bilo u siječnju, kad je "Maverick" savladao Rafaela Dos Anjosa. Magnyjev posljednji nastup datira na kolovoz, kad je savladao Robbieja Lawlera. Za sada nije poznato hoće li ova borba ostati ugovorena na prvobitno planirane tri runde ili će se odraditi novi dogovor koji bi bilo promijeneno na pet.

Linker
15. svibanj 2024 14:00