UFC

UFC-ov bantamaš pušten je iz pritvora iako je pokušao ubiti svoje sestre

Irwin Rivera
 Instagram (irwin Rivera)
Užasne vijesti početkom siječnja došle su iz doma 32-godišnjeg meksičkog borca

MMA javnost ostala je zgrožena početkom godine kada se pojavila vijest kako je UFC-ov bantamaš Irwin Rivera gotovo ubio svoje sestre. Naime, Meksikanac im je nožem zadao nekoliko uboda dok su spavale, no srećom, nije ih usmrtio. Rivera je uvjetno pušten iz pritvora na temelju činjenice kako je sud u ponedjeljak prihvatio Riverino izjašnjavanje da nije kriv.

Rivera i njegovi odvjetnici igrali su na kartu psihičkih problema, odnosno navode kako je meksički borac u tom trenutku bio pod stanjem ludila. Portal MMA Fighting dobio je potvrdu kako je Rivera uistinu otpušten iz pritvora.

UFC-ov borac u pritvoru je bio sve od siječnja i stravičnog djela koje je počinio. Meksikanac je tada uzastopnim ubodima pokušao izbosti svoje sestre do smrti, a nakon što je završio sa svojim činom, Rivera je kontaktirao policiju rekavši im kako vjeruje da ih je ubio i da je to bila naredba koju je dobio od više sile.Riverina mlađa sestra pretrpila je i kolaps oba plućna krila, no srećom, ozljede nisu bile fatalne.

Napadnute sestre imena Lezlye i Kelly poprilično su iznenadile javnost svojim izjavama i postupcima nakon toga. Međutim, donekle im treba odati počast jer unatoč svemu što su prošle, nisu digle ruke od svog brata te su čak i svjedočile njemu u korist.

"Kelly i ja smo dobro i želimo raščistiti neke stvari te svima jasno obznaniti kako ovdje priča nije oko nas. Mi maksimalno volimo svog brata te svatko tko poznaje našu obitelj zna kolika je naša međusobna ljubav i koliko smo svi kao obitelj bliski. Samo želimo da dobije svu profesionalnu pomoć koja mu je potrebna.‘‘ Nažalost, njegovo mentalno stanje bilo je puno gore nego što smo mislili i nismo mu uspjeli pomoći prije nego se u potpunosti slomio. Ovo nije lako vrijeme za moju obitelj i mene, ali molimo vas da mu nađete mjesto u svojim molitvama. Molite se da se uspije stabilizirati i da nam se vrati. U samo 24 sata njegov se mentalitet pretvorio u nešto neprepoznatljivo. Mi volimo svog brata i u potpunosti ga podržavamo. Nadamo se da će uspjeti dobiti pomoć koja mu je toliko potrebna.", rekla je Lezlye nedugo nakon što je višestruko puta izbodena nožem.

Prema navodima ESPN-a, Riveri je dijagnosticiran bipolarni poremećaj te akutne epizode psihoze na dan kada se napad dogodio. Meksički MMA borac može biti izvan pritvora sve dok se pridržava propisane terapije i naputaka koje mora slijediti, a njegovo stanje navodno se stabiliziralo. Jedan od Riverinih doktora navodi kako je moguć i njegov povratak MMA-u ukoliko borac ostane na pravom putu i bude se pridržavao plana oporavka.

Inače, 32-godišnji Rivera odradio je 16 profesionalnih MMA nastupa te je upisao deset pobjeda i šest poraza. Pod okriljem UFC-a nastupio je tri puta upisavši jednu pobjedu i dva poraza. Trenutno posljedni nastup odradio je u rujnu protekle godine kada je podijeljenom sudačkom odlukom izgubio od Andrea Ewella.

Meksikanac se očito nosio s velikim problemima u svojoj glavi te je na koncu pokleknuo učinivši nešto što je užasnulo cijelu javnost. Međutim, ukoliko se Irwin Rivera uistinu uspije stabilizirati i uspješno oporaviti, biti će to jedna lijepa povratnička priča. Naravno, najveće poštovanje u svemu ovome zaslužuju njegove sestre koje su unatoč činjenici da ih je pokušao ubiti, ostale njegova potpora te su mu pružile novu priliku.

Linker
19. travanj 2024 21:29