UFC

UFC-ov borac uhićen zbog pokušaja ubojstva vlastitih sestara

Giga Chikadze vs. Irwin Rivera
 screenshot
Prema službenom izvješću, 31-godišnjak je sestrama zadao po nekoliko uboda nožem

Prema informacijama koje je prvobitno iznio MMA novinar Mike Kowal, a nakon toga opširnije prenio ESPN, policija u Boynton Beachu na Floridi privela je i u pritvoru zadržala 31-godišnjeg Irwina Riveru. Riječ je o MMA borcu bantam kategorije pod ugovorom s UFC-om, u čijem je Octagonu do sada odradio tri borbe. Rivera je priveden zbog dva slučaja pokušaja ubojstva. Ono što je posebno uznemirujuće je činjenica da su žrtve njegove dvije sestre.

22-godišnjakinja i 33-godišnjakinja su pronađene s višestrukim ubodnim ranama, nakon čega su otpremljene u bolnicu te se nalaze izvan životne opasnosti. Portali su došli do službenog policijskog izvješća, na kojem se nalaze detalji zločina.

Prvobitno je pronađena 22-godišnjakinja, koja je krvava ležala uz cestu, s višestrukim ubodima u području leđa, glave i ruke. Uspjela je policiji reći kako je izbodena te kako se u kući nalazi njena starija sestra koja je također napadnuta. 33-godišnjakinja je u kući pronađena također u lokvi krvi, s ubodima na sličnim mjestima poput mlađe sestre. Susjedi su već svjedočili, otkrivši kako je jedna od sestara došla do njihovih vrata te zatražila pomoć, a također su i identificirali Irwina Riveru kao počinitelja zločina. Rekli su da su ga u jednom trenutku vidjeli oblivenog krvlju te kako im je isti rekao da je sve u redu i da zatvore vrata. Pretpostavlja se kako su upravo ti susjedi i pozvali policiju, koja je došla kad je Rivera već napustio kuću.

Što se tiče samog Rivere, on je zločin priznao nakon što je kontaktiran od strane policije. Rekao je kako je u jutarnjim satima ušao u sobu gdje su njegove sestre spavale te ih je krenuo bosti nožem. Izjavio je kako je to napravio zbog naredbe koju mu je dala viša sila. Uvjeren da su sestre mrtve, rekao je kako ih je on ubio.

Rivera je rođen u Meksiku, a kao profesionalni MMA borac upisao je deset pobjeda i šest poraza. UFC-u je pristupio u prošlogodišnjem "post lockdown" razdoblju, kao zvijezda Titan FC promocije. U prvom nastupu, u svibnju prošle godine, poražen je od Gige Chikadzea, nakon čega je upisao pobjedu protiv Alija AlQuasije te posljednje poraz podijeljenom odlukom protiv Andrea Ewella. Bilo je to u rujnu.

Što se tiče Riverine MMA karijere, nije teško zaključiti kako je ona gotova, kao što je vjerojatno gotova i njegova "karijera" slobodnog čovjeka. Život će svakako, ako se potvrdi njegova krivnja za ovaj zločin, nastaviti u nekoj od institucija, a hoće li ona biti kaznene ili mentalne prirode, odlučit će sud savezne američke države Floride.

Linker
15. travanj 2024 13:56