UFC

UFC-ov pionir preminuo nakon teške bitke s koronavirusom, imao je 51 godinu

Paul Varelans
 Screenshot
Napustio nas je popularni ‘The Polar Bear‘, borac koji kojeg smo gledali na ranim UFC-ovim turnirima

Američki mediji javili su da je u subotu preminuo Paul Varelans, sudionik legendarnih turnira s UFC-ovih početaka.

Prema trenutno dostupnim informacijama, nekoć popularni borac nadimka 'The Polar Bear' preminuo je nakon otprilike mjesec dana duge bitke s koronavirusom. Osoba bliska Varelansovoj obitelji njegovu je smrt potvrdila za poznati borilački portal MMA Junkie.

Paul je u trenutku smrti imao 51 godinu, a s COVID-19 virusom se zarazio u prvoj polovici prosinca. Nažalost, Varelans je bio jedan od onih koje je virus teško pogodio pa se tako i njegovo stanje ubrzo pogoršalo zbog čega su liječnici iz Emory University bolnice u Atlanti stavili u medicinski induciranu komu. No, Paul se nije uspio izvući...

O pozitivnom testu i borbi još je polovicom prosinca sam na društvenim mrežama obavijestio svoje fanove:

Varelans je svoj MMA debi imao u srpnju 1995. godine kada je na UFC 6 priredbi u četvrtfinalu turnira nokautirao Cala Worshama, da bi ga potom tehničkim nokautom zaustavio Tank Abbott.

Na UFC-u 7 je zahvaljujući pobjedama na Gerryjem Harrisom i Markom Hallom stigao sve do finala, ali tamo je od njega uspješniji bio Marco Ruas.

Varelans je još tri puta nastupio pod okriljem UFC-a. U prosincu 1995. izgubio je od Dana Severna, u veljači 1996. jednoglasnom je odlukom sudaca pobijedio Joea Moreiru, a deset mjeseci kasnije zaustavio ga je Kimo Leopoldo.

Posljednji meč odradio je u veljači 1998. kada je nokautirao Dicka Vrija na Rings Holland: The King of Rings priredbi.

Karijeru je okončao s devet pobjeda i devet poraza.

Linker
20. travanj 2024 04:08